Втрата майна добросовісним набувачем

08.10.2018

Добрий день! Рік тому купив квартиру у фізичної особи. Зробив ремонт з нуля(тобто вона була після забудовника, без ремонту), меблювався, живу. Нас, таких як я, близько 10 сімей, тобто 10 приміщень в одному будинку. Зараз отримали інформацію про те що людину, яка нам продавала квартири затримано та предьявлено підозру у підробці документів. Мій нотаріус каже, що у реєстрі копії всіх необхідних документів: договір купівлі-продажу, акт прийому-передачі, справка про оплату. На основі цих документів фізична особа набула право власності та продала їх нам. Також є інформація, що ця фізична особа працювала у Забудовника. Забудовник заявляє про те, що таких договорів з тією фізичною особою не укладав.

У мене питання: чи закон захищає нас від втрати майна?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Якщо в межах кримінального провадження договори купівлі-продажу укладені між фізособою та забудовником будуть визнані недійсними, то автоматично будуть анульовані договори між вами та фізособою.

Порада: слідкуйте за розвитком КП, та терміново зверніться до адвоката за кваліфікованою допомогою.

Зв'язатися з юристом
Щербина Віра Миколаївна, місто Київ
Телефон:0939493474
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації на електронній пошті чи по телефону за домовленістю від 50 грн до 200 грн. в залежності від складності питання.
Написання процесуальних документів, заяв, скарг, договорів - ціна договірна.
Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта ПриватБанк 4149 4393 9471 9862

Добрий вечір. Якщо насправді ця фізична особа законно отримала квартири від забудовника, то можливо знайти чимало доказів, за допомогою яких можна довести це. Слідкуйте, щоб з реєстру не пропали дані про ті документи.

За нормами постанови пленуму вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ "Про судову практику в справах про захист права власності та інших речових прав" від 7.ІІ.2014, запис у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про право власності відчужувача не є безспірним доказом добросовісності набувача. Набувач визнається добросовісним, якщо при вчиненні правочину він не знав і не міг знати про відсутність у продавця прав на відчуження майна, наприклад, вжив усіх розумних заходів, виявив обережність та обачність для з'ясування правомочностей продавця на відчуження майна. До вибуття майна з володіння власника або особи, якій він передав майно у володіння, не з їхньої волі іншим шляхом (пункт 3 частини першої статті 388 ЦК) відносяться, зокрема, такі випадки, як вчинення правочину під впливом обману, насильства, зловмисної домовленості представника власника з другою стороною тощо.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]