навчально-допоміжний персонал

05.10.2018

Які працівники в медичному ВНЗ відносяться до навчально-допоміжного персоналу (зі ссилкою на Закон)?

Чи відносяться до навчально-допоміжного персоналу санітарки та медичні сестри?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

У наказі МОЗ No 258 від 30.12.1993 р. "Про затвердження Положення про факультет (відділення) підви щення кваліфікації викладачів вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладів та інститутів удосконалення лікарів України".

Категорію "навчально-допоміжний персонал" можна розглядати у широкому і вузькому розумінні. З огляду

на те, що у вищому навчальному закладі основний ви-робничий процес – навчальний, відповідно до основно- го персоналу належать викладачі, які безпосередньо зайняті в цьому процесі, а категорія персоналу "допміжний" отримує надбудову "навчально". Відтак до на- вчально-допоміжного персоналу можна віднести весь персонал навчального закладу, який опосередковано бере участь у навчальному процесі, наприклад, фахів- ців з навчально-методичної роботи на кафедрах, заві- дувача навчальної лабораторії, програмістів відділу автоматизованих систем управління, інженерів, про- грамістів, електроніків відділу програмно-технічного супроводу, систем зв'язку та обліку тощо

о навчально-допоміжного персоналу відносимо диспетчера факультету, старшого диспетче- ра факультету, спеціаліста з навчально-методичної роботи, спеціаліста з організації навчального процесу, лаборанта кафедри, старшого лаборанта кафедри, секретаря навчальної частини, інспектора навчального (навчально-методичного) відділу тощо.

Такі фахівці затребувані у всіх вищих навчальних закладах, які не можуть вести свою діяльність без цих працівників, оскільки саме вони допомагають науково- педагогічним працівникам та здобувачам вищої освіти досягти запланованих результатів навчання і забезпе- чити якість вищої освіти.

Тож навчально-допоміжний персонал, окрім управлінсько-організаційної та комунікативної компетентностей, мусить знати структуру і зміст вищої освіти України, принципи функціонування вищих навчальних закладів, основні засади навчання і виховання студентської мо- лоді, розуміти закономірності розвитку особистості.

санітарки та медичні сестри відносяться до навчально-допоміжного пресоналу так як у мдичному ВНЗ вони віконують супровод освітнього процесу,

між учасниками освітнього процесу, наданні необхідних інструментів для здійснення навчальної діяльності науково-педагогічних працівників, забезпеченні інформаційного обслуговування професорсько-викладацького, адміністративно-управлінського складу та студентів.

Зв'язатися з юристом
........ , місто ........
Телефон:------
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: За домовленністю



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860