Наднормові години праці

Я працюю в будинку культури (бюджетна сфера). В нас і досі за перепрацьований час, надаються відгули. В нас ці відгули навіть, наскільки я знаю, в трудовому договорі прописані. До речі, договір цей був прийнятий в цьому році, з досить суттєвими порушеннями, зокрема не було обговорення на загальних зборах, тому більшість навіть не знали, шо ми його прийняли. Звичайно нам городять, що все це законно, правда посилаються на якісь міфічні директиви, яких ніхто і ніколи не надавав нам для ознайомлення. Крім того, на наднормові години ніколи не було ніяких наказів і ми як працюємо, фактично незаконно, так і відгулюємо. І ось в мене таке питання: наскільки все це законно і, головне, як х цим боротися.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

По-перше: Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяця під розписку!!!

Якщо колишні істотні умови праці не можуть бути збережені, а працівник не згоден на продовження роботи в нових умовах, то трудовий договір припиняється у зв’язку із зміною істотних умов праці (пункт 6 статті 36 КЗпП).

По-друге: у вас є профспілкова організація? якщо є, то куди вона дивиться? адже якраз їх робота слідкувати за тим, щоб ваші права не були порушені.

Зв'язатися з юристом
Щербина Віра Миколаївна, місто Київ
Телефон:0939493474
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації на електронній пошті чи по телефону за домовленістю від 50 грн до 200 грн. в залежності від складності питання.
Написання процесуальних документів, заяв, скарг, договорів - ціна договірна.
Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта ПриватБанк 4149 4393 9471 9862



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]