Сплата за другий етап робіт після того навть після того, що не був підписаний Акт за перший етап і не зважаючи на вимоги припинення дії Договору

Доброго дня,

просимо вас дати коментар по наступному питанню:

у нас існує Договір з наступним порядком виконання:

2.4. Виконавець розпочинає виконання робіт з розробки сайту відповідно до вммог у Додатку1 і Додатку2 з моменту підписання цього Договору то оплати Замовником 100% від вартості розробки концепції сайту.

2.7. Після затвердження концепції сайту Замовником та підписання Акту прийому-передачі виконаних робіт з розробки концепції сайту Замовник проводить оплату 50% вартості розробки сайту.

наше підприємство сплатило 100% за розробку концепції сайту але, по-перше, сама концепція не була надана належним чином, а була лише продемонтровано Виконавцем на компютері, а по-друге, пропонована концепція нас категорично не влаштовувало.

Відповідно, що і Акт прийому-передачі виконаних робіт з розробки концепції сайту не був нами підписаний.

Виконавець, попри наші намагання припинити подальші роботи по розробці сайту продовжував щось робити і тепер вимагає від нас сплати решти коштів за розробку сайту. При цьому Виконавець посилається на ст. 837 Цивільного кодексу України.

Питання: чи маємо ми сплачувати Виконавцю за розробку сайту, навіть попри те, що ми не прийняли ще на етапу Розробки самої концепції і не підписали відповідного Акту і не отримали матеріалів по розробці самої концепції сайту?

дякуємо за відповідь,

інженер

Володимир Терещенко

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

В разі коли вам надають акт і ви не згодні , ви зобов'язані надати рекламацію додатком якого є дефектний акт в якому чітко вказуєте на невідповідність виконаних рорбіт з посиланням на технічне завдання. Даєте час на усунення. Повертаєте акт з написом Акт супровідним листом із зауваженнями. Відповідно до приписів статей 853, 882 ЦК України відсутність своєчасно висловлених зауважень до виконаних робіт свідчить про прийняття робіт та, відповідно, виникнення в останнього обов'язку щодо їх оплати.

Для більш детальної відповіді потрібен договір з додатками, документацію, що вже підписанаваша, переписку формальну не формальну.

Зв'язатися з юристом
Мартинюк Ярослав Олександрович, місто Вінниця
Телефон:+380972458235
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: У разі виникнення додаткових запитань та/або при необхідності більш детальної консультації, звертайтесь в особисті повідомлення на сайті або пишіть на електронну адресу.
Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн. (в залежності від складності питання).

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
поповнити телефонний рахнок +380972458235

Доброго дня.

Вам перш за все, вам потрібно вивчити умови договору щодо акту здачі-приймання виконаних робіт.

Для прикладу надаю вам зразок стандартного тексту в договорах про надання послуг:

Приймати і затверджувати Акти наданих послуг протягом 3 банківських днів з моменту отримання від Виконавця Акта наданих послуг. У разі виникнення розбіжностей по Акту наданих послуг Замовник зобов'язаний затвердити (підписати) Акт наданих послуг (у цей же термін) з розбіжностями і обов'язковим письмовим обґрунтуванням розбіжностей.

У разі порушення Замовником терміну затвердження Акту наданих послуг, такий Акт вважається затвердженим (підписаним) Замовником без розбіжностей та зауважень, у повному обсязі. При цьому, датою затвердження (підписання) Замовником Акта наданих послуг є останній день терміну, зазначеного в абзаці 1 цього пункту.

Також, в договорі мав би бути вказаний пункт, де б зазначалося, що Замовник має право відмовитись від приймання робіт у випадку виявлення недоліків, які виникли з вини виконавця і не можуть бути усунені виконавцем.

По-друге: Чому ви не розірвали договір?

Однак, повертаючись до Вашого питання, чи маєте ви платити за розробку сайту....

Нормою статті 629 ЦК України передбачено, що договір є обов'язковим до виконання сторонами.

Згідно з частиною першою статті 901 ЦК України за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов'язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов'язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором.

Після отримання макета веб-сайту ви мали право представити виконавцю пропозиції щодо виправлення макета, які виконавець зобов'язаний здійснити.

Подати такі зауваження в ПИСЬМОВІЙ формі. Якщо ще є час, зробіть це негайно!!! Це вам допоможе в майбутньому судовому процесі, адже ви хочете повернути назад вже сплачені вами кошти.

Порада: зверніть увагу на договір, можливо є пункт в якому передбачено, що у разі прострочення виконання робіт за будь-яким етапом більше ніж на декілька робочих днів або повторне прострочення виконання робіт за будь-яким етапом (незалежно від кількості днів прострочення) замовник може відмовитись від виконання Договору, про що він письмово повідомляє виконавця.

Удачі!

Зв'язатися з юристом
Щербина Віра Миколаївна, місто Київ
Телефон:0939493474
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації на електронній пошті чи по телефону за домовленістю від 50 грн до 200 грн. в залежності від складності питання.
Написання процесуальних документів, заяв, скарг, договорів - ціна договірна.
Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта ПриватБанк 4149 4393 9471 9862

Доброго дня, пані Віра

ми одразу вказали на неможливість прийняття роботи в тому вигляді в якому нам її було показано вперше. Але замовник запевняв, що коли вони все дороблять - за власним бажанням - то все буде гаразд ... вже потім після того як нам продемонстрували деякі властивості сайту - бо повного доступу до сайту нам так і не надали - ми остаточно прийняли рішення про неможливість говорили і написали листа про необхідність перервати дію договору ... і ось через місяць отримали листа про який в я кому є посилання на Цивільний кодекс ...

у понеділок я підготую всю інформацію що у нас залишилась стосовно цього договору і хочу направити вам для вивчення, звичайно якщо ви згодні ...

дякую за допомогу, Володимир

P.S. чи можу я надати вам подяку на вказану адресу?



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]