льготи АТО \УБД

сім'я військовослужбовця винаймає житло в Миколаєві. зареєстровані в Києві за місцем роботі чоловіка(реєстрація формальна), житла у власності на теріторії держави не маємо, зареєстровані в черзі на житло (в києві), звернулися для оформлення льгот оплати комунпослуг житла. спеціаліст Управління Соціальних Виплат Та Компенсацій Центрального Району м Миколєва для початку оформлення вимагає надати такі довідки:

1.Київська довідка-витяг з ЕДАРП (реєстр отримувачів послуг)

2.Ф3 київська за місцем реєстрацї

3.Довідка про беспосередню участь в АТО(свідоцтва УБД недостатьньо, треба підтвердження з віськпідрозділу -витяг з наказу, чоловіка переводили в одного підрозділа сбу в інші, це зара складно)

Ще багато довідок, які можно позбирати у Миколаєві, не викликають проблем, але Київські! мені складно їздити та збирати у Києві, тому що житла там немає та величезні черги, та треба поїхати замовити, а потім поїхати забрати, то ще й час! це я до весни буду збирати. раніш за льготами не звертались. УБД від2015 року.

порадьте щось, або допомажить з довідками. я не знаю, що робити. дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

передусім необхідно оформити фактичне проживання всіх членів сім’ї за вказаною адресою. Для цього треба переконати господаря помешкання, що це йому нічим поганим не загрожує. Він повинен написати до ЖЕКу чи ОСББ відповідну заяву про проживання вашої родини у його квартирі.

На підставі заяви ЖЕК направляє інспектора, який складе «Акт фактичного проживання». Це краще робити в суботу (за попередньою домовленістю), адже інспектор має опитати трьох ваших сусідів з різних квартир (взяти їхні паспортні дані) про те, що ваша сім’я дійсно проживає за вказаною адресою. Результат — відповідна довідка з ЖЕКу (про склад сім’ та фактичне проживання).

Далі крокуємо в управління соціального захисту міської ради для отримання ключової довідки про внесення вас до Єдиного реєстру осіб, які мають право на пільги. Туди беремо такі документи та їхні ксерокопії:

  • довідка з ЖЕКу про склад сім’ї та ф/п;
  • паспорти та ідентифікаційні коди членів сім’ї;
  • свідоцтва про народження неповнолітніх;
  • свідоцтво про шлюб;
  • довідку про участь в АТО;
  • посвідчення УБД

За кілька тижнів отримуємо довідку. Це — основний документ, на підставі якого комунальники надають пільгу. Наступний крок передбачає багато ксерокопій. На кожне комунальне підприємство чи установу треба підготувати окремий пакет документів (копії):

  • довідка з Єдиного реєстру пільговиків;
  • посвідчення учасника бойових дій;
  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • довідка з ЖЕКу про склад сім’ї та ф/п (та, що видали на підставі «Акта фактичного проживання»).

Тепер треба звернутися у представництва цих організацій. Скажімо, у Миколаеви у трьох ЖЕКах влаштовано прозорі офіси, де представники «Миколаевобленерго», «Миколаевоблводоканал», «Теплокомуненерго» та «Миколаевгаз» сидять в одній кімнаті. Такі ж документи треба подати і в ЖЕК. Усе!

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40