пояснення до ст.8 ЗУ про захист прав споживача

"У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в ПОРЯДКУ ТА У СРОКИ, що встановлені законодавством...", пояність, будь ласка, порядок та сроки, які встановлені законодавством.

Мій випадок: здав в магазин на третій день після придбання ноутбук, в якому не працював вінчестер. Продавець направив цей ноутбук в сервісний центр для визначення причини непрацездатності прибора. Якій термін надається продавцю (разом з сервісним центром) для визначення причини браку в товарі? В моєму випадку пройшло 2 тижня і продавець не знає коли сервісний центр надішле йому результати перевірки. Чи існуть якісь обмеження в тетрмині часу,через який продавець мусить сповістити покупця про результати прервірки?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Хороший вопрос Василий. Гарантийный срок указан в гарантийном листе. В основном обычно это 12 месяцев. Если гарантийный срок не указан то он устанавливается на 2 года. По срокам понятно, теперь по порядку. Сдаете ноутбук в сервисный центр, срок для них установлен - 14 календарных дней. Они должны либо отремонтировать либо выдать Акт о производственном дефекте. Пока они так определяются, топаете в магазин и пишите заявление о выдаче вам из обменного фонда магазина другой ноутбук на время ремонта вашего. Невыполнение магазином этого условия, тянет оплату в размере 1 процента от стоимости ноутбука за каждый день просрочки. Правда стянуть с них гроши получится только через суд. Но это "подтолкнет" магазин для ускорения ремонта вашей покупки ( сервисный и магазин общаются). Как потребитель вы освобождены от оплаты судебного сбора.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 4
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08


Ответы юристовОтветы юристов