Маніторинг власників картрахунків.

Є зарплатний картрахунок. Картку отримано 1,5 року назат. По закону один раз в три роки проводиться маніторинг власника картки. Чи може проводити банк раніше цей маніторинг?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Підрозділам банків, які відповідають за банківську та інформаційну безпеку, потрібно забезпечити найвищий рівень безпеки платежів та розрахунків, а також здійснювати моніторинг операцій з використанням електронних платіжних засобів (та/або їх реквізитів) в режимі 24/7. Моніторинг доцільно здійснювати за допомогою системи моніторингу, яка дозволяє виявляти сумнівні операції та вживати заходів для зменшення потенційних ризиків.

Банкам слід сформувати та постійно супроводжувати базу даних інцидентів з електронними платіжними засобами на підставі даних системи моніторингу.

Моніторинг доцільно здійснювати на підставі інформації з власного процесингового центру (у разі його наявності) та/або з незалежного процесингового центру, з урахуванням внутрішньобанківських правил, розроблених відповідно до вимог законодавства України, нормативно-правових актів Національного банку, правил платіжних систем та з урахуванням вимог цих рекомендацій.

У внутрішньобанківських правилах та договорі з клієнтом банкам необхідно враховувати можливість врегулювання нестандартних ситуацій у процесі здійснення операцій із використанням платіжних карток та розглядати звернення/скарги клієнта відповідно до умов договору.

НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ

ЛИСТ

04.07.2018 № 57-0009/36366

Банкам України

Рекомендації для зниження ризику шахрайських операцій

Згідно з частиною сьомою статті 9 Закону та частиною четвертою статті 64 Закону України "Про банки і банківську діяльність" (далі - Закон про банки) банк має право витребувати, а клієнт (особа, представник клієнта) зобов'язаний надати документи і відомості, необхідні для здійснення ідентифікації та/або верифікації (в тому числі встановлення ідентифікаційних даних кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), аналізу та виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу, та інші передбачені законодавством документи та відомості, які витребує банк з метою виконання вимог законодавства, яке регулює відносини у сфері запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Хочу задати питання.

По рекомендаціям НБУ проводиться інтіфікація клієнтів один раз на три роки(надання копії паспорта та ІНН) в відділення банку. Чи може банк раніше вимагати ці документи та блокувати кошти коли картку отримано 1,5 роки тому?



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40