Взыскание алиментов на совершеннолетнего ребенка на время обучения в ВУЗе

31.08.2016
Розділ: Алименты

Моя совершеннолетняя дочь подала на меня иск. Подскажите пожалуйста по каким критериям рассчитываются алименты на совершеннолетнего ребенка на время обучения в ВУЗе. Я официально работаю (общий доход 4300 грн в мес.). На моем содержании двое несовершеннолетних детей (1 год и 12 лет) и жена в отпуске по уходу за ребенком до 3-х лет. При этом жена не является ни матерью ни опекуном моей дочери. Спасибо.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Віталий. Обов"язок батьків утримувати своїх повнолітніх дітей встановлений в ст. 199 СК України:

1. Якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання і у зв'язку з цим потребують матеріальної допомоги, батьки зобов'язані утримувати їх до досягнення двадцяти трьох років за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу.

2. Право на утримання припиняється у разі припинення навчання.

3. Право на звернення до суду з позовом про стягнення аліментів має той з батьків, з ким проживає дочка, син, а також самі дочка, син, які продовжують навчання.

Головні критерії при встановленні аліментів - якщо діти потребують такої допомоги, а батько/мати може надавати матеріальну допомогу. Тобто тільки при наявності таких обставин суд може призначити аліменти. Якщо у вас не має змоги матеріально допомагати повнолітній дочці, то ви повинні довести це в суді і тоді вас можуть звільнити від виплат. Якщо бажаєте - можу скасти заперечення проти позову на платній основі.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40