Стаття 307. Захист інтересів фізичної особи при проведенні фото-, кіно-, теле- та відеозйомок

Какое наказание предусмотрено за нарушение данной статьи?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Добрый день уважаемы Юрий.

Что же касается ответственности вообще, то за нарушение в виде незаконной съемки лица установлена гражданская ответственность.

Гражданская ответственность - это возмещение материального и морального ущерба, если таковые наступили у лица, которое снимали.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912

Здравствуйте. Куда я могу обратится с жалобой при выявлении факта такой незаконной видеосъемки?

Доброго вечора. У частині випадків грубого порушення статті 307 цивільного кодексу може застосовуватись ст. 182 кримінального кодексу "Порушення недоторканності приватного життя" (незаконні збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації) та ст. 171 ККУ "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів". Також можуть застосовуватись в таких випадках ст. 112 кодексу про адмінправопорушення (порушення правил фотографування, кінозйомки ... з борту повітряного судна), стаття 212-3 КпАП "Порушення права на інформацію та права на звернення" і ст. 188-39 КУпАП "Порушення законодавства у сфері захисту персональних даних". Найчастіше в таких випадках відсуджують в рамках цивільного процесу відшкодування моральної та-за наявності-матеріальної шкоди.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860