Атестація після отримання диплома про вищу освіту

15.09.2018

Доброго дня. Я працюю вихователем з 15.11.2010р. 29.02.2016р. отримала диплом бакалавра дошкільної освіти.15.03.2017р. атестувалася. Рішення атестаційної комісії: відповідає займаній посаді, встановити 11 тарифний розряд. 31.10.2017р. отримала диплом спеціаліста дошкільної освіти. Чи можу я навесні 2019р. атестуватися на 2 категорію? Якщо ні, тоді коли? Буду вдячна за відповідь.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановна Наталія.

Згідно з частиною першою статті 32 Закону України "Про дошкільну освіту", атестація педагогічних працівників закладу дошкільної освіти незалежно від підпорядкування, типів і форми власності є обов'язковою і здійснюється, як правило, один раз на п'ять років відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників України, затвердженого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері освіти.

Тому, наступну атестацію ви повинні проходити навесні 2022 року.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912

Атестація педпрацівників проводиться відповідно до вимог Типового положення про атестацію педагогічних працівників ". Вона може бути черговою або позачерговою. Ви можете пройти позачергову атествцію.

Позачергова атестація проводиться за заявою працівника з метою підвищення кваліфікаційної категорії (тарифного розряду) або за поданням керівника, педагогічної ради навчального закладу чи відповідного органу управління освітою з метою присвоєння працівнику кваліфікаційної категорії, педагогічного звання та у разі зниження ним рівня професійної діяльності.

Позачергова атестація з метою підвищення кваліфікаційної категорії може проводитися не раніш як через два роки після присвоєння попередньої.

Позачергова атестація керівних кадрів проводиться за поданням керівника відповідного органу управління освітою при неналежному виконанні посадових обов'язків.

У разі виявлення бажання проходження необов'язковою оціночної процедури заява пишеться самим співробітником. Йому слід вказати займану посаду і наявність (відсутність) категорії. Протягом місяця буде відбуватися перевірка заяви, після чого визначитися дата випробування досвідченості педагога. Тривалість самої процедури (з урахуванням моменту винесення рішення) - до 60 днів. Бувають випадки, що працівник не згоден з оголошеним результатом. Він має шанс оскаржити його протягом 90 днів одним з двох способів: звернутися до суду; сформувати спеціальну раду, вирішальний трудові спори. Отримавши задовільні заключний відповідь, викладач, приступивши до виконання обов'язків, має законне право вимагати додавання до своєї заробітної плати.

Зв'язатися з юристом
Левченко Оксана Сергіївна, місто Вінниця
Телефон:+380638665952
E-mail:[email protected]
ICQ:Вайбер +380638665952
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація 180 грн.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]