Ліцензування таксі

Добрий вечір.

Потребую консультацію.

В межах міста переганяв автомобіль свого кума, який зареєстрований на нього для ремонту.

Їхав ,звісно сам. Але на автомобілі залишався значок таксі, а саме на криші авто знаходилась "фішка" з номером служби таксі. Був зупинений співробітниками поліції, на предмет перевіркі документів.При превірці документів було встановлено , що на авто відсутний поліс автострахування. Я з цим погодився та підписав протокол про адмін правопорушення та на слідуючий день стлатив штраф за їзду без поліса автострахування.

Через неділю на мою адресу прийшов протокол про адміністративне правопорушення,а саме :

- перевезення пасажирів як таксі,без одержання ліцензії відповідно п.24 7 Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності" , ст.39 "Про автомобільний транспорт", чим порушив п.1 ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В протоколі , що надійшов на мою адресу, вказані всі мої данні, ПІБ, прописка, номер авто на якому я їхав, але, при цьому вказано, що підписати протокол я відмовився, мої пояснення що до "правопорушення" -- відсутні.

Свідків , потерпілих, та пасажирів ---звісно теж немае, мого підпису під протоколом теж немає, та як я вперше побачив його коли отримав по почті.

Я розумію, що всі мої данні співробітники управління укртрансбезпеки у Хмельницькій області отримали у співробітників поліції. На 14.09.18р. призначено судове засідання про порушення п.1 ст.164 КУпАП.

Проконсультуйте ,будь ласка, яким чино мені доказувати і аргументувати свою невинністьу судовому засіданні?

мій тел.067-2881159

адреса [email protected]

Дякую .

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго часу доби.

По перше, під здійсненням особою, не зареєстрованою як суб'єкт підприємництва, будь-якого виду підприємницької діяльності з числа тих, що підлягають ліцензуванню, слід розуміти діяльність фізичної особи, пов'язану із виробництвом чи реалізацією продукції, виконанням робіт, наданням послуг з метою отримання прибутку, яка містить ознаки підприємницької, тобто провадиться зазначеною особою безпосередньо самостійно, систематично (не менше ніж три рази протягом одного календарного року) і на власний ризик. Що в даній ситуації не знаходить підтвердження.

По друге, в протоколі зазначено, що Ви вчинили правопорушення, передбачене ч. 1 ст.164 КУПАП, однак, не зазначено точних обставин вчинення адміністративного правопорушення, не викладені дані, яким чином Ви надавали послуги з перевезення пасажирів у таксі, не вказані прізвища пасажирів, їх покази (та покази свідків) що перебували в автомобілі. Крім того не відображена систематичність Ваших дій по здійсненню господарської діяльності, а також не вилучені гроші, одержані внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, що унеможливлює встановити мету щодо отримання прибутку. Більше того, наявність однієї фішки на даху не вказує на провадження підприємницької або господарської діяльності.

З огляду на це, якщо рішення суду вже набрало законної сили, а Вас було притягнуто до адмін. відповідальності, то можна спробувати поновити строки оскарження та витребувати компенсацію сплачених у повному обсязі коштів (в якості штрафу).

Зв'язатися з юристом
Андрій Ратуш, місто Київ
Телефон:0935547447, 0974008076
E-mail:[email protected]
Skype:andrey_ratush
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Подякувати за надану допомогу приймається на карту Альфа-Банку:
5168 0010 1008 6192

Перелік послуг та їх вартість можна переглянути тут:
https://ratusha.business.site/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]