Виправлення помилки у виконавчому листі (КАСУ)

10.09.2018

Адміністративним судом було видано виконавчий лист по справі, проте в ньому зазначений помилковий код ЄДРПОУ Стягувача (помилку допущено в 1 цифрі). На підставі ст. 374 КАСУ хочу подати заяву про виправлення помилки у виконавчому листі, оскільки не зможу повернути судовий збір, призначений на мою користь. У зв'язку із цим хочу запитати чи можливо прикріпити завірену копію виконавчого листа як додаток до заяви? Оскільки у мене вже був прецедент, коли при подачі заяви віддав оригінал виконавчого листа, а за результатами розгляду заяви на мою адресу надійшла лише ухвала, натомість виконавчого листа ніхто не повернув, у зв'язку з чим я був вимушений подавати заяву про повернення виконавчого листа, що затягнуло виконання рішення ще на 10-15 днів.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Андрей, в вашем административном деле в любом случае есть копия исполнительного листа которое было выслано/вручено вам. Большой необходимости в присоединении к заявлению копии ИЛ не вижу, но с другой стороны - это факт подтверждения ошибки. ПРИСОЕДИНЯЙТЕ К ЗАЯВЛЕНИЮ.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Аналогічна ситуація. Було допущено помилку у виконавчому листі через описку в додатковій постанові апеляційного адміністративного суду про стягнення судового збору. Описку в додатковій постанові суд апеляційної інстанції відповідною ухвалою усунув. Однак окружний адміністративний суд відмовив у виправленні помилки у виконавчому листі, мотивуючи, що виконавчий лист видано на підставі постанови апеляційного суду без помилок, а ухвала про виправлення описки була винесена пізніше, а тому не має підстав для задоволення заяви, та виправляти виконавчий лист. Тепер стоїть ділема, УДКСУ не прийняло виконавчий лист через невідповідність ЄДРПОУ, суд виправлень у виконавчий лист не вніс. Як виконати рішення суду та повернути судовий збір? Подати апеляційну скаргу на ухвалу суду, так це додатковий судовий збір близько 2102 грн. ,який вразі програшу не повернеться, а це додаткові витрати! Можливо судовий збір за таку апеляційну скаргу не сплачується? А ще, чи можна до УДКСУ скерувати додаткову постанову апел. адмін суду та ухвалу цього суду про виправлення описки, для виконання замість виконавчого листа?



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 4
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08


Ответы юристовОтветы юристов