Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи маю я право замінити товар (смартфон) у день покупки при виявленні браку у вигляді пошкодження на корпусі? Що робити якщо магазин відмовляється замінити товар на ідентичний спираючись на те що огляд

Доброго дня шановна Ірина.

В даному випадку ви повинні керуватися Законом про захист прав споживача (ЗОПП), стаття 18. Слідуючи цій статті, ви маєте право замінити бракований телефон на подібний справний, або поміняти його на телефон іншої марки (доплативши або отримавши різницю в ціні), вимагати ремонт за рахунок продавця або сторонньої організації. Також у ваших повноваженнях - повністю отримати гроші за товар. Телефон не рахується технічно складним товаром, тому ви маєте право отримати витрачені кошти назад протягом усього гарантійного строку. Зазвичай він становить один-два роки.


Віднесіть телефон в магазин, де ви його придбали, і поясніть продавцю ситуацію. Можете залишити заяву з вимогою повернути вам вартість бракованого телефону . Вкажіть статті ЗОПП, що підтверджують ваше право на це. У кращому випадку ви відразу ж отримаєте гроші тому. Але телефон можуть відправити на експертизу. Це необхідно, щоб встановити, що причина несправності - виробничий брак або результат неправильного використання. Зазвичай експертиза триває 21 день. Якщо при цьому буде встановлено, що причина поломки - браку, то вам повернуть гроші. Але може статися і так, що винуватим визнають вас.


Ви маєте право на проведення експертизи за свій рахунок в іншому сервісному центрі. Якщо за результатами цієї експертизи виявиться, що несправність телефону - виробничий брак, ви маєте право подати в суд на магазин. Такі позови зазвичай легко виграються, якщо у вас на руках телефон, висновок експерта, всі коробки, чеки, гарантійний талон.

Дуже прикро купити дорогий мобільний телефон, а через деякий час виявити в ньому явний технічний брак. Однак якщо ви опинилися в такій ситуації, ви маєте право повернути витрачені гроші.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]