Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи можу я відмовитись на обробку персональних даних і продовжувати отримувати соціальну допомогу на дитину інваліда, так як релігійні переконання мені не дозволяють цього зробити?

Так, Вам мають право відмовити в призначенні допомоги Обробка персональних даних відповідно до ч. 5 ст. 6 Закону України «Про захист персональних даних» здійснюється за згодою суб’єкта персональних даних, а також без такої згоди у випадках, визначених законом (так, Податковий Кодекс, наприклад, передбачає ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків).

При цьому (і це часто випускають з уваги), ч. 1 ст. 11 цього закону передбачає й інші підстави для обробки персональних даних (окрім згоди особи та вказівки закону), як-от:
3) укладення та виконання правочину, стороною якого є суб’єкт персональних даних або який укладено на користь суб’єкта персональних даних чи для здійснення заходів, що передують укладенню правочину на вимогу суб’єкта персональних даних

Для прийняття рішення про призначення допомоги (тобто для укладення правочину на вимогу суб’єкта персональних даних) об’єктивно необхідно отримати та обробити персональні дані про заявника. При цьому, орган, що приймає таке рішення, відповідно до вищенаведеного п. 3 ч. 1 ст. 11 Закону не зобов’язаний запитувати у заявника згоди на таку обробку інформації – такий пункт у заяві є зайвим .Якщо ж у заяві все ж передбачено можливість надати згоду чи відмовити у наданні згоди на обробку персональних даних, то заявник, відмовляючись від такої обробки, водночас унеможливлює здійснення дій щодо призначення йому допомоги.

Посилаючись на свої релігійні переконання, заявник може лише в окремих випадках впливати на обсяг даних, що підлягають обробці (так, особа може відмовитись від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків), однак він не може скасувати необхідність самої обробки як такої (в тому числі, при прийняті рішення про призначення допомоги Потрібно зазначити, що існує певна судова практика по такій категорії спорів, але вона здебільшого є негативною для заявника.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]
Телефон: 0637323860