Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

В соответствии со ст.28 ЗУ"О военной обязанности и военной службе" предельный возраст состояния в запасе составляет до 60 лет, после этого ты автоматически невоеннообязанный ( исключен с воинского учета)

Вітаю, Сергій Іванович.

Граничний вік був підвищений до 60 років з березня 2014 року. На підставі цього, військові комісаріати вводять в оману усіх чоловіків, яким ще не виповнилось 60 років про наявність у них військового обов`язку до 60 років, користуючись необізнаністю громадян та залякуючи кримінальною відповідальністю.

Насправді ж, далеко не на усіх чоловіків цієї вікової категорій поширюються ці нововведення.

Якщо говорити конкретно про Ваш випадок, Ви не можете бути військовозобов`язаним у жодному випадку.

Якщо особа була виключена з військового обліку, вона втрачає статус військовозобов`язаного.

Якщо Вас виключили з військового обліку ще у 2013 році, зміни, внесені з березня 2014 року на Вас не поширюються, на підставі ч.2 ст.22 Конституціі України.

Ви можете бути призвані лише за власним бажанням. На практиці військомати викликають таких осіб, дають заповнити і підписати декілька папірців, серед яких є документ, за яким особа дає згоду добровільно проходити службу і після підписання, така особа стає військовозоб., хоч і сама іноді не підозрює що надала згоду добровільно.

Якщо Вас викликають до військомату, не ігноруйте виклик, прийдіть, але до приходу складіть заяву про відмову добровільно проходити службу. зазначивши, що з 2013 року Ви втратили статус військовозобов`язаного, надавши відповідні документи. Копію такої заяви варто зареєструвати в їхньому секретаріаті або безпосередньо на місці.

Якщо Вам почнуть розказувати, що це не так і Ви мусите служити - це відверта брехня і грубе порушення Ваших конституційних прав. За такі діі службові/ посадові особи підлягають притягненню до відповідальності.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]