Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Добрий день! Я працюю вчителем в школі вже 4 роки. З 12 квітня по 15 серпня 2018 р. перебуваю у відпустці в зв'язку з вагітністю і пологами. Право на щорічну відпустку я не використала перед декретом

Добрий день, Ірина. Норма про надання щорічної відпустки повної тривалості після закінчення 6 місяців безперервної роботи в роботодавця стосується виключно працівників, які працюють у цього роботодавця перший робочий рік (ч. 5 — 7 ст. 10 Закону про відпустки), а саме працівників-новачків! Це не Ваш випадок, так як трудовий договір з працівницями, які перебувають у відпусці у зв’язку з пологами або у відпустці для догляду за дитиною до 3 (чи 6) років, не припиняється).

Для нашого випадку актуальна норма ч. 9 ст. 10 Закону про відпустки: щорічні відпустки за другий і наступні роки роботи можуть бути надані в будь-який час відповідного робочого року.

Період щорічної відпустки визначається за погодженням між працівником і роботодавцем. При цьому в ч. 13 ст. 10 Закону про відпустки вказані категорії працівників, за бажанням яких щорічні відпустки надаються у зручний для них час, а це жінки перед відпусткою у зв'язку з вагітністю та пологами або після неї;

Тобто, після виходу працівниці на роботу після відпустки у зв’язку з пологами з відпустки для догляду за дитиною до 3 років їй можуть відразу ж надати щорічну відпустку. При цьому період щорічної відпустки має бути погоджений між працівницею і роботодавцем, а якщо така працівниця має право на використання щорічної відпустки в зручний для неї час (ч. 13 ст. 10 Закону про відпустки), то роботодавець зобов’язаний надати їй цю відпустку в період, на якому вона наполягає.

Зв'язатися з юристом
Шаповалова Наталья Викторовна, місто Дніпро
Телефон:0956555908
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультації від 100,00 грн. (залежно від складності і обсягу роботи).
Вартість складання позовних заяв, скарг, клопотань, та інших процесуальних документів, а також договорів обговорюється окремо в кожному випадку.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860