Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи потрібно брати дозвіл щодо тимчасового виїзду за кордон дитини 12 років у батька, який розлучений з мамою, з дитиною не проживає і не сплачує аліментів, але немає рішення суду про те з ким проживатиме

Згідно з законодавством України існують деякі винятки, щодо можливоті обійтись у Вашому випадку без дозволу батька, перелік таких випадків та необхідні для цього документи мітяться у пункті четвертому Правил перетинання державного кордону громадянами України.

Посилання на необхідність встановлення факту проживання з дитиною у судовому порядку мітить лише Сімейний кодекс, але на практиці дійсно для отримання довідки з державної виконавчої служби достатньо відкритого виконавчого провадження щодо стягнення аліментів з боржника та прострочення сплати аліментів боржником на суму платежів за 6 місяців за таким виконавчим провадженням. Зверніть увагу, не обов'язково, щоб боржник не сплачував підряд 6 місяців, вимога закону передбачає лише суму за 6 місяців, і боржнику уникнути відповідальноті чи обійти закон. якщо сплачувати, наприклад, раз на місяць-два-три, не вдасться.

Як уже було сказано, така довідка видається на підставі заяви стягувача в строк, що не перевищує 10 днів і дійсна протягом одного місяця. Для видачі такої довідки рішення суду про встановлення факту проживання з дитиною не потрібно. Також такого рішення суду немає в переліку документів, передбачених Правилами, на які міститься посилання на початку цього коментаря.

Можна зробити припущення, що на сьогодні є така правова колізія, яка стосується необхідності отримання рішення суду про встановлення факту проживання з дитиною, коли одні законодавчі норми посилаються на наобхідніть такого рішення, а інші - ні, але, долідивши законодавство, вважаю, що жодних проблем з перетином кордону у Вашому випадку на підставі статті 157 Сімейного кодексу бути не повинно.

Зв'язатися з юристом
Alina Gera, місто Київ
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: За домовленістю. Шукаю цікаві справи.

Подякувати можна на картковий рахунок
ПриватБанку 4149 4996 4506 7214



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]