Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Допоможіть прояснити питання. Як відомо, скоро починається новий призов. Мій друг здає екзамени на аспірантуру прямо зараз, але на днях може прийти повістка. Що йому робити? Чи має він право на відстрочку

Добрий день, Владислав. Відповідно до статті 17 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу» відстрочка від призову на строкову військову службу надається призовникам за рішенням районної (міської) призовної комісії відповідно до цього Закону за сімейними обставинами, станом здоров'я, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності. Відповідно до п.8 цієї статті відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам призовного віку, які навчаються: в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва. Тобто, на момент, коли прийде повістка особа вже повинна навчатися на аспірантурі. В даному випадку вашого друга до аспірантури ще не зараховано, тому він не має права на відстрочку від призиву на строкову військову службу.

Зв'язатися з юристом
Шаповалова Наталья Викторовна, місто Дніпро
Телефон:0956555908
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультації від 100,00 грн. (залежно від складності і обсягу роботи).
Вартість складання позовних заяв, скарг, клопотань, та інших процесуальних документів, а також договорів обговорюється окремо в кожному випадку.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]