Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

при наїзді в яму отримав пошкодження авто і врезультаті зробив наїзд на будівлю.під яку статью відноситься дане порушення

У разі, якщо на авто оформлене КАСКО, необхідно викликати і страхового комісара. Якщо в наявності тільки поліс автоцивілки, викликати страховика є сенс тільки за умови пошкодження іншого авто або завдання збитку третім особам.Під час документування ДТП слід наполягти, щоб у протоколі було зазначено стан дорожнього полотна, а також ширину і глибину ям, які стали причиною інциденту. Якщо аварія сталася в темний час доби (або яма була прихована в калюжі), необхідно зазначити в протоколі, що водій об’єктивно не зміг виявити перешкоду.

Це важливо, адже причина аварії відіграє ключову роль у суді. Ось чому за можливості намагайтеся уникнути згадки в протоколі про недотримання дистанції і перевищення швидкості. І вимагайте згадки ст. 140 КУпАП, в якій прописана відповідальність дорожників за порушення правил і стандартів утримання доріг.

До речі, законодавство вимагає усунення ями на дорозі протягом 1-10 діб – залежно від її розміру і категорії дороги.

Звісно, необхідно зробити якомога більше знімків і пошкодженого авто, і ділянки дороги з вибоїнами, де сталася ДТП. Стане в пригоді і відео з реєстратора. Свідки та очевидці – ще один важливий момент. Що більше доказів, то краще.

Слід спробувати викликати представника власника дороги, щоб той склав акт обстеження ділянки. Хоча, відверто кажучи, сильно сподіватися на його приїзд не варто. В цьому разі можна спробувати скласти адміністративний протокол на власника дороги.

Наступний етап – збір доказів заподіяної шкоди. Необхідний акт експертизи про характер пошкоджень автомобіля або завданий збиток іншим особам чи їхнім авто.

З усіма зібраними доказами і документами слід звертатися із заявою про порушення справи за фактом адміністративного порушення за місцем реєстрації. Результатом має стати адміністративний позов про протиправну дію/бездіяльність суб’єкта владних повноважень.Ще один позов до суду про відшкодування матеріальної шкоди – можна подавати як за місцем реєстрації відповідача (власника дороги), так і за місцем ДТП. Підготуйтеся до того, що судовий процес буде довгим і виснажливим. Але насправді довести свою правоту і виграти суд через ями на дорозі цілком реально.

Зв'язатися з юристом
Томашевський Микола Васильович, місто Львів
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]