Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Я клиент банку ПУМб з 2014 року. Лімит становив 14400 грн.Я пенсионер, повертати кошти допомогали трое дорослих дітей. В листопаді 2016 року , я придбав в Епіцентрі рідину для опалювальної системі ,

Шановний Євгеній Анатолійович. Не зрозуміло, які саме кошти Вам допомогали вносити діти і до чого тут ліміт. Ліміт вибачте на що саме?

Однак, судячи з Вашого повідомлення, послуга з надання розстрочки була підключена на Вашій картці. Більше того, Вас банк проінформував про підключення розстрочки. Ви, як власник банківської картки зобов`язані ознайомитись з усіма умовами дії картки та її послуг. Те, що Ви не звернули уваги на попередження з банку про підключення розстрочки - це Ваші проблеми. Не знання умов надання банківських послуг та правил і порядку погашення кредитних боргів не звільняє Вас від відповідальності.

Коли в особи є кредитний борг, вона має його погашати відповідно до строків і порядку надання кредиту, встановленого договором, тобто внесення коштів на карту не дає підстав стягувати ці кошти на погашення кредиту автоматично. Після внесення коштів на картку особа сама вказує, яку саме суму має бути зараховано на погашення кредиту. Якщо такої вказівки не поступає, банк вважає внесені кошти як власні кошти клієнта і нараховує по ним відсотки, а борг по кредиту так і залишається не погашеним.

Таким чином, у діях банку відсутній склад злочину, передбачений ст. 190 КК України. Якщо Ви вже подали таку заяву до поліції і вона вже зареєстрована, кримінальна справа не буде порушена, у Вашій заяві Вам буде відмовлено.

Крім того, банк буде мати право написати заяву на Вас з проханням притягнути Вас до кримінальної відповідальності за ст.383 КК України, а також звернутись з цивільним позовом про стягнення з Вас компенсації за моральну / матеріальну шкоду.

Раджу звертатись до юристів до того, як плануєте, щось робити, а не після.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]