Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Сину виповнилося 16 років два дні тому, паспорт громадянина України ще не отримав і він хоче змінити прізвище,а потім одержати паспорт але в святошинському РАГСі м.Києва йому відмовили.Запропонували спочатку

За ст. 295 цивільного кодексу, фізична особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище та (або) власне ім'я. За нормами Роз’яснення міністерства юстиції «Порядок державної реєстрації зміни прізвища, власного імені та по батькові громадян України» від 14.01.2011, підставами для відмови у зміні імені є: перебування заявника під слідством, судом, адміністративним наглядом; наявність у заявника судимості, яку не погашено або не знято в установленому законом порядку; офіційне звернення правоохоронних органів іноземних держав про оголошення розшуку заявника; подання заявником неправдивих відомостей про себе (аналогічна норма міститься і в цивільному кодексі). Відмова у наданні дозволу на зміну імені може бути в установленому порядку оскаржена у суді. Про державну реєстрацію зміни імені органами державної реєстрації актів цивільного стану видається відповідне свідоцтво. Відомості про зміну імені підлягають обов'язковому внесенню до Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Відповідно до Порядку розгляду заяв про зміну імені (прізвища, власного імені, по батькові) фізичної особи, затвердженого постановою кабміну від 11 липня 2007 р., зміна імені проводиться за наявності в архівах відділів державної реєстрації актів цивільного стану України відповідних актових записів цивільного стану та даних в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян. Відповідно до норм Порядку оформлення і видачі паспорта громадянина України, затвердженого наказом МВС від 13.04.2012, паспорт може оформлятись на підставі свідоцтва про зміну імені. Обмін паспорта здійснюється в разі, зокрема, зміни (переміни) прізвища, імені або по батькові.

В законодавстві встановлені переліки можливих підстав відмови у зміні імені, там висловленого РАЦС’ом шляху не згадано. Видача підряд двох паспортів містить ознаки марнотратства (шкідливе діяння, не передбачене в кримінальному кодексі) та нецільового витрачання бюджетних коштів. Вашому сину потрібно змінити прізвище, після того-на підставі свідоцтва про зміну імені (прізвища тощо)-оформити паспорт.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]