Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Мені 20 років, і в багатьох продовольчих магазинах відмовляють в породажу алкогольних напоїв (горілки) з посиланням на якийсь не відомий мені закон де написано з 21, після проханя показати мені де це написано

Добрий день.

Відповідно до п. 11. Правил роздрібної торгівлі, не дозволяється здійснювати продаж алкогольних напоїв працівниками суб'єкта господарювання, яким не виповнилося 18 років.

Те саме вказано і в ЗУ "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" у статті 15-3.

Продавець не може одразу відмовити у продажі алкогольного напою, якщо сумнівається у Вашій повнолітності, він має переконатися, що на момент покупки покупцеві є 18 років, а як наслідок має право попросити показати документ який посвідчує особу, у разі відмови у наданні такого документу має право відмовити у продажі.

щодо 21 року, у 2014 році ВРУ хотіла внести зміни у закон і заборонити продаж алкоголю до 21 року, проте цей проект так і не зрушився з місця, а самі продавці, як кажуть,"чули дзвін та не знають де він" тому керуються 21 роком а не 18.

гарного дня!

Зв'язатися з юристом
Антон Поліщук, місто Київ
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультації від 250 грн.
Складання процесуальних документів від 1500 грн.
Складання договорів від 1000 грн.
Перевірка/редагування договорів від 200грн/год.




Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860