Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

25.12.2015 року сільська рада передала дитячий садок до спільної власності територіальних громад району без передачі нерухомого майна. Згідно ст.89 БКУ дитсадок фінансується з районного бюджету

За законом «Про дошкільну освіту», дошкільні навчальні заклади передаються центральними органами державної влади або власником з державної до комунальної власності на безоплатній основі. Приватні дошкільні навчальні заклади можуть бути передані засновником (власником) до комунальної власності на безоплатній основі, за згодою сторін. Джерелами фінансування дошкільного навчального закладу є кошти: засновника (власника); відповідних бюджетів (для державних і комунальних дошкільних навчальних закладів); батьків або осіб, які їх замінюють; добровільні пожертвування і цільові внески фізичних і юридичних осіб; інші кошти. Майно дошкільного навчального закладу належить йому.

Відповідно до Положення «Про дошкільний навчальний заклад», затвердженого постановою кабміну від 12.03.2003, матеріально-технічна база дошкільного навчального закладу включає будівлі, споруди, земельні ділянки, комунікації, інвентар, обладнання, транспортні засоби, службове житло, інші матеріальні цінності, вартість яких відображено у балансі дошкільного навчального закладу або централізованої бухгалтерії, яка обслуговує цей заклад.

Дитсад може перебувати у власності територіальної громади сільради і одночасно-фінансуватись з районного бюджету. Власник цього дитсадка визначається, виходячи із 1) того, як було оформлено передачу його до власності територіальних громад району, якщо не належно-то передання можна визнати недійсним за рішенням суду в адміністративних справах, та/або 2) бажання сторін: вони самі можуть домовитись про залишення дисаду у власності територіальної громади в особі сільради. За цивільним кодексом, який може застосовуватись тут в якості аналогії права, правочини між юридичними особами належить вчиняти у письмовій формі. Якщо недійсність правочину прямо не встановлена законом, але одна із сторін або інша заінтересована особа заперечує його дійсність на підставах, встановлених законом, такий правочин може бути визнаний судом недійсним (оспорюваний правочин).

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]