Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

доброго вечора ,моєму сину відмовили у службі в поліції по статті 61 пункт №4 чи не не є ця норма закону такою що порушує конституційні права мого сина(а саме що судимі які мають погашену судимість мають

Доброго дня, Юрій.

Ваше запитання досить філософське і я спробував в ньому розібратися.

Відтак, згідно пункту 4 частини 2 статті 61 ЗУ "Про національну поліцію" не може бути поліцейським особи щодо яких було припинено кримінальне провадження за нереабілітуючих обставин.

Відповідно до загальної теорії кримінального права та КПК України, Закриття кримінального провадження - це одна із форм, закінчення досудового розслідування, що полягає у прийнятті рішення про припинення провадження і вирішення інших процесуальних питань.

Згідно з загальною теорією кримінального права, судимість - це певний правовий стан особи, зумовлений обвинувальним вироком, яким за вчинений нею злочин призначається покарання і настають у зв"язку з цим певні правові обмеження.

Частиною 1 статті 88 Кримінального кодексу України, встановлено, що особа визнається такою, що має судимість, з дня набрання законної сили обвинувальним вироком і до погашення або зняття судимості.

Відповідно до вищевикладеного, можна дійти висновку, що Ваш син не мав взагалі судимості, а по ньому здійснювалося лише досудове розслідування.

Щодо нереабілітуючих обставин.

Нереабілітуючі обставини - це такі обставини, закриття провадження за якими здійснюється у зв'язку із відсутністю можливості його продовжувати через існування певних умов.Фактично закриття кримінального провадження за нереабілітуючими обставинами,залишає відкритим питання про "відсутність" винуватості підозрюваного.

Тобто, Ваш син не реабілітований, але при цьому досудове слідство за його проступком закінчилося

Враховуючи вищевикладене, національна поліція не порушила права Вашого сина, які встановлені Конституцією України.

Зв'язатися з юристом
Антон Поліщук, місто Київ
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультації від 250 грн.
Складання процесуальних документів від 1500 грн.
Складання договорів від 1000 грн.
Перевірка/редагування договорів від 200грн/год.




Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860