Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня. А чи мають право слідчі після ДТП (збив людину, закритий перелом лівої ноги із зміщенням) конфісковувати транспортний засіб на штрафмайданчик? І якщо так, то згідно якого НПА?

Доброго дня,

У Вашому випадку це ДТП розглядається як кримінальне правопорушення, а відтак:

Відповдіно до статті 167 КПК Тимчасовим вилученням майна є фактичне позбавлення підозрюваного або осіб, у володінні яких перебуває зазначене у частині другій цієї статті майно, можливості володіти, користуватися та розпоряджатися певним майном до вирішення питання про арешт майна або його повернення.

Тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони є, в тому числі, є предметом кримінального правопорушення.

Проте після вилучення протягом наступного робочого дня слідчий має звернутися до слідчого судді з метою накладення арешту на майно, якщо він цього не зробить майно має бути негайно повернуто особі, у якої його було вилучено (стаття 171 КПК України), відповідно якщо цього слідчий не зробив, у Вас є підстави оскржувати його дії і повертати свій ТЗ.

Зв'язатися з юристом
Антон Поліщук, місто Київ
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультації від 250 грн.
Складання процесуальних документів від 1500 грн.
Складання договорів від 1000 грн.
Перевірка/редагування договорів від 200грн/год.




Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860