Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Добрый день! Муж пенсионер, имеем трёх детей 3, 10, 18 лет. Старший сын является студентом ВУЗа дневного отделения. Положена ли мужу надбавка к пенсии на старшего сына?
Стаття 21. Надбавки до пенсії за віком До пенсії за віком, у тому числі обчисленої в мінімальному розмірі, встановлюються такі надбавки: а) непрацюючим пенсіонерам, які мають на своєму утриманні непрацездатних членів сім'ї (статті 37, 38, 40, 41), - на кожного непрацездатного члена сім'ї в розмірі соціальної пенсії, передбаченої для відповідної категорії непрацездатних;

Тобто, визначення непрацездатних членів сім'ї дається з урахуванням ст. 37.

Стаття 37. Члени сім'ї, які мають право на пенсію в разі втрати годувальника Право на пенсію в разі втрати годувальника мають непрацездатні члени сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні (стаття 38). При цьому дітям пенсії призначаються незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника. Батьки і чоловік (дружина) померлого, які не були на його утриманні, також мають право на пенсію, якщо згодом втратили джерело засобів до існування. Непрацездатними членами сім'ї вважаються: а) діти, брати, сестри й онуки, які не досягли 18 років або старші цього віку, якщо вони стали інвалідами до досягнення 18 років, при цьому брати, сестри й онуки - за умови, якщо вони не мають працездатних батьків; .... Вихованці, учні, студенти, курсанти, слухачі, стажисти мають право на пенсію в разі втрати годувальника до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23-річного віку.

Як бачимо з останнього абзацу студенти підпадають під вимоги даної статті, з цього випливає що вони розповсюджуються і на ст. 21.

Це за виключенням того випадку, коли Ваш чоловік пенсіонер військової служби, бо вони підпадають під інший закон та у ньому не має подібного виключення та надбавка нараховується виключно до 18 років.

Зв'язатися з юристом
Христьян Микита Олексійович, місто Київ
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]