Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Распростроняется ли ст. 146 на правоохронительные органы, которые приезжают домой, без ухвалы грузят в машину, везут в райотдел, держут 13ч. и только спустя 13 ч. оформляют прот.задержания в порядке ст

За нормами кримінально-процесуального кодексу, ніхто не може бути затриманий без ухвали слідчого судді, суду, крім випадків, передбачених цим кодексом. Права і обов’язки підозрюваного і обвинуваченого визначені ст. 42 КПК, прочитайте її. Уповноважена службова особа має право без ухвали слідчого судді, суду затримати особу, підозрювану у вчиненні злочину, за який передбачене покарання у виді позбавлення волі, лише у випадках: 1) якщо цю особу застали під час вчинення злочину або замаху на його вчинення; 2) якщо безпосередньо після вчинення злочину очевидець, в тому числі потерпілий, або сукупність очевидних ознак на тілі, одязі чи місці події вказують на те, що саме ця особа щойно вчинила злочин; 3) якщо є обґрунтовані підстави вважати, що можлива втеча з метою ухилення від кримінальної відповідальності особи, підозрюваної у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого корупційного злочину. Уповноважена службова особа має право без ухвали слідчого судді, суду затримати особу, підозрювану у вчиненні злочину, за який передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі понад три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виключно у випадку, якщо підозрюваний не виконав обов’язки, покладені на нього при обранні запобіжного заходу, або не виконав у встановленому порядку вимог щодо внесення коштів як застави та надання документа, що це підтверджує. Уповноважена службова особа, що здійснила затримання особи, повинна негайно повідомити затриманому зрозумілою для нього мовою підстави затримання та у вчиненні якого злочину він підозрюється, а також роз’яснити право мати захисника, отримувати медичну допомогу, давати пояснення, показання або не говорити нічого з приводу підозри проти нього, негайно повідомити близьких затриманого про його затримання і місце перебування, вимагати перевірку обґрунтованості затримання тощо. Строк затримання особи без ухвали слідчого судді, суду не може перевищувати сімдесяти двох годин з моменту затримання. Затримана без ухвали слідчого судді, суду особа не пізніше шістдесяти годин з моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до суду для розгляду клопотання про обрання стосовно неї запобіжного заходу. Уповноважена службова особа, що здійснила затримання, зобов’язана негайно повідомити про це орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правової допомоги, звідти-може прибут захисник. Угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості та в кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення. Суд затверджує таку угоду та призначає погоджену з її сторонами міру покарання.

Положення про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань, затверджене наказом генпрокуратури від 6.04.2016, регулює його ведення як доступного багатьом підтвердження ведення провадження щодо особи. Щоб скасувати неправомірне обвинувачення особи-потрібно в першу чергу забрати її дані з цього реєстру, щоб «не було ганьби» та інформація про незаконне досудове розслідування не розповсюджувалась.

У кримінальному кодексі є розділ «Злочини проти правосуддя», там-цілий ряд статтей стосуються таких випадків, який і у Вас. Якщо наявні такі злочини, то закон надає право Вам ініціювати притягнення до відповідальності винних, Ви маєте тільки добре домовитись про те із адвокатом та працівниками судово-правоохоронних органів, які Вас захищатимуть. Ст. 146 ККУ-тут не застосовується, оскільки статтею 371 передбачені незаконні затримання та тримання під вартою.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]