Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня! Питання в наступному: який порядок накладання дисциплінарного стягнення до державного службовця і як та ким контролюється об'єктивність накладання стягнення? Дуже дякую за відповідь.

Відповідно до закону «Про державну службу», держслужбовець має право на оскарження в установленому законом порядку рішень про накладення дисциплінарного стягнення чи звільнення з посади державної служби, також-на проведення службового розслідування за його вимогою з метою зняття безпідставних, на його думку, звинувачень або підозри. Дисциплінарні провадження ініціюються суб’єктом призначення. Дисциплінарні стягнення накладаються (застосовуються): 1) на державних службовців, які займають посади державної служби категорії "А": зауваження-суб’єктом призначення; інші види дисциплінарних стягнень-суб’єктом призначення з урахуванням пропозиції Комісії; 2) на державних службовців, які займають посади державної служби категорій "Б" і "В": зауваження-суб’єктом призначення; інші види дисциплінарних стягнень-суб’єктом призначення за поданням дисциплінарної комісії. Службове розслідування стосовно державних службовців, які займають посади державної служби категорії "А", проводиться центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби, а стосовно державних службовців, які займають посади державної служби категорій "Б" і "В"-дисциплінарною комісією у державному органі. Тривалість службового розслідування не може перевищувати один місяць. За потреби зазначений строк може бути продовжений суб’єктом призначення, але не більш як до двох місяців. При провадженні ведеться дисциплінарна справа. Розділ VIII названого закону «Дисциплінарна та матеріальна відповідальність державних службовців»-регулює це питання. Рішення про накладення дисциплінарного стягнення може бути оскаржено державними службовцями категорії "А" до суду, а категорій "Б" і "В”-до центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби, або до суду. Особи, які проводять службове розслідування, несуть персональну відповідальність за неповноту і необ’єктивність його висновків та за розголошення інформації щодо службового розслідування.

Згідно Порядку обліку та роботи з дисциплінарними справами, затвердженого наказом нацагенства з питань держслужби від 3 березня 2016 р., дисциплінарна справа є складовою особової справи державного службовця та долучається до неї після прийняття суб’єктом призначення рішення щодо державного службовця, стосовно якого здійснюється дисциплінарне провадження. Дисциплінарна справа формується Комісією з питань вищого корпусу державної служби або дисциплінарною комісією під час здійснення дисциплінарного провадження з метою збору інформації про обставини, які стали підставою для його порушення.

За нормою ст. 221 кодексу про працю, трудові спори розглядаються: 1) комісіями по трудових спорах; 2) районними, районними у місті, міськими чи міськрайонними судами.

Статтею 375 кримінального кодексу передбачена відповідальність за винесення судом завідомо неправосудного рішення, ухвали чи постанови, в т. ч. і за наслідками розгляду трудових спорів. Кодексом про адміністративні правопорушення встановлена відповідальність за порушення надання інформації кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокуратури. За Дисциплінарним статутом органів внутрішніх справ України, затвердженим законом від 22.02.2016, начальник контролює дотримання службової дисципліни. Прокуратура донедавна, за конституцією, мала функцію загального нагляду за додержанням законодавства, зараз із її функціями-дещо неясна ситуація.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]