Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Клієнт відмовився від поштового відправлення. Чи можуть до нього вчинити дії згідно ст.689 пункт 2? Причина відмови: висока вартість поштових послуг, яка не була оголошена.

Ні, положення ч.2 ст.689 ЦК України носять загальний характер і не можуть бути в даному випадку нормою права, яка зобов'язує покупця одержати товар.

Справа в тому, що при замовленні будь-яких товарів через пошту, замовник товару може відмовитись від замовленого як через високу вартість товару в цілому так і через недоліки товару ( не та якість, фірма, колір, розмір тощо). Для укладення договору купівлі-продажу товарів, сторони ( продавець та покупець) мають досягнути згоди з усіх істотних питань. Ціна товару є істотною умовою. Часто продавці вказуючи ціну товару, зазначаючи, що товар буде надіслано поштою, вказують лише вартість самого товару, не попереджаючи клієнта, що вартість доставки не входить до ціни. Покупець, який домовився про товар, приміром, за 500 грн, якому продавець нічого взагалі не говорив про вартість доставки, має повне право відмовитись від товару, за який йому оголосили, приміром, 650 грн. Продавець не мусить вгадувати, чи входить вартість доставки в обумовлену ціну чи ні. Це обов'язок продавця. Якщо продавець повідомив, що товар коштує 500 грн і може бути доставлений поштою, нічого не говорячи, що доставка оплачується окремо, продавець може відмовитись від одержання товару через необхідність ще оплачувати доставку. Його про це не попереджали, отже, він нікому не обіцяв оплачувати доставку.

Зв'язатися з юристом
ЮО " Your Protection ", місто Миколаїв
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Позовна заява - від 1500 грн.
Оформлення заяв, скарг, договорів - від 400 грн.
Представництво інтересів в суді - від 1200 грн.
Платні консультації - від 300 грн.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860