Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Прийняв дзвінок від військкомату, сказали прийти завтра на медкомісію, сказав що температура, у відповідь почув що маю прийти до кінця тижня або буду мати справи з поліціею, чи можу я проігнорувати дзвінок?

Доброго дня! Проігнорувати можете, однак чи дана ситуація буде для Вас прийнятною вирішувати Вам.

Керівники підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форм власності на вимогу військових комісаріатів забезпечують своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовних дільниць. За законом повістка має бути вручена особисто в руки – це коли призовник/військовозобов’язаний розписався за неї. Таку повістку працівники військкомату можуть вручити не тільки за місцем проживання, а й на роботі.

Якщо повістку вручили на вулиці чи залишили її в поштовій скриньці або у дверях, то вона не вважається врученою.

Не допускається виклик до військкомату за телефоном.

За законом повістку може вручити тільки працівник військкомату, а також сільський чи селищний голова. Інші особи не мають права цього робити. За отримання повістки не можуть розписуватися батьки, дружина чи інші родичі. Тоді вона вважається не врученою.

Що ж буде, якщо не з’явитися у військкомат у призначений час? Якщо ви не розписалися про отримання повістки, міра відповідальності за неявку в призначений час до військкомату мінімальна.

Якщо ж ви отримали повістку, але не з’явилися, то відповідальність за це буває як адміністративною, так і кримінальною. Все залежить від наступних факторів: вік призовника, тип призову, неможливість з’явитися вчасно з поважних причин. Але це не означає, що ви можете уникнути негативних наслідків.

Якщо неявки носять постійний характер, то ваші дії будуть розцінені як ухиляння від служби в армії. Тоді військкомат направляє відповідного листа до прокуратури, і вас розшукуватимуть поліцейські. Проводяться слідчі дії і в разі, якщо ваша провина буде доведена – тільки тоді настає покарання.

Зв'язатися з юристом
Гнатюк Людмила Петрівна , місто Вінниця
Телефон:098-675-13-50; 063-700-40-25
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість консультаційних послуг в залежності від обсягу наданої консультації від 250 грн.
Вдячність приймається на карту Приватбанк
5168 7573 6306 4405



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860