Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброї ночі. Таке запитання, росповсюджуеться чи стаття 59 трудового кодексу України на військовослужбовців, які проходять службу за контрактом? Чи є в мене право вимагати вихідний день після добового

Доброго дня, пане Антоне!

Із Листа - роз'яснення Мінсоцполітики: Лист від 24.07.2013 р. № 774/13/84-13

Щодо поширення Кодексу законів про працю на військовослужбовців.

Відповідно до Закону України від 25.03.1992 р. № 2232-ХП «Про військовий обов’язок і військову службу» військовослужбовці — це громадяни України, які проходять військову службу у складі Збройних Сил України та інших військових формувань.

При цьому згідно зі статтею 2 вищезазначеного Закону України військова служба є державною службою особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності придатних до неї за станом здоров’я і віком громадян України, пов’язаній із захистом Вітчизни.

Стаття 3 Кодексу законів про працю України визначає, що законодавство про працю регулює трудові відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами.

Військовослужбовці не перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності та господарювання, а проходять службу. Порядок проходження служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях урегульовано спеціальними нормативно-правовими актами, які покладають на громадян, котрі перебувають на такій службі, додаткові обов’язки і відповідальність.

Виходячи з наведеного повідомляємо, що на військовослужбовців, які проходять військову службу у військових формуваннях, утворених відповідно до законів України, Кодекс законів про працю України не поширюється.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860