Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи має право навчальний заклад збільшувати плату за навчання в середині навчального року аргументуючи це пунктом 4.1 в договорі і законом про Вищу освіту. ( "Вищий навчальний заклад має право змінювати

Доброго дня, Михайле!

Так, відповідно до п.6.7. ст. 73 ЗУ "Про вищу освіту!"

розмір плати за весь строк навчання для здобуття відповідного ступеня вищої освіти, підвищення кваліфікації, а також порядок оплати освітньої послуги (разово, щороку, щосеместрово, щомісяця) встановлюються у договорі (контракті), що укладається між вищим навчальним закладом та фізичною (юридичною) особою, яка замовляє платну освітню послугу для себе або для іншої особи, беручи на себе фінансові зобов’язання щодо її оплати.

Типовий договір, що укладається між вищим навчальним закладом та фізичною (юридичною) особою на строк навчання, затверджується Кабінетом Міністрів України.

Розмір плати за весь строк навчання для здобуття відповідного ступеня вищої освіти, підвищення кваліфікації встановлюється вищими навчальними закладами в національній валюті.

Вищий навчальний заклад має право змінювати плату за навчання у порядку, передбаченому договором, не частіше одного разу на рік і не більш як на офіційно визначений рівень інфляції за попередній календарний рік.

Крім того відповідно до Постанови КМУ № 634 «Про затвердження Типового договору про надання освітніх послуг між вищим навчальним закладом та фізичною (юридичною) особою» у пункті 8 нової форми типового договору Виконавець має право змінювати розмір плати за навчання не частіше одного разу на рік і не більше як на офіційно визначений рівень інфляції за попередній календарний рік з обов’язковим інформуванням про це Замовника.

Тому, якщо в договорі, який укладається між вищим навчальним закладом та фізичною (юридичною) особою чітко прописано про право ВНЗ змінювати розмір плати не більше як на офіційно визначений рівень інфляції, то такі дії ВНЗ один раз на рік є законним.

А якщо в договорі є заборона зміни ціни за навчання, то тоді відповідно ВНЗ не має права цього робити.

Зв'язатися з юристом
Антипчук Ольга Георгіївна, місто Ровно
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 15 грн.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860