Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

В мене таке от питання (чи можне ця стаття використовуватися для зимової риболовлі (Орендарі водного об'єкта зобов'язані передбачити місця для безоплатного забезпечення права громадян на загальне

Відповідно до статті 51 Водного кодексу України водні об'єкти надаються в користування на умовах оренди без обмеження права загального водокористування, крім випадків, визначених законом.

Орендарі водного об'єкта зобов'язані передбачити місця для безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство тощо).

Водночас, стаття 47 Водного кодексу України визначає, що на орендованих водних об’єктах (їх частинах) загальне водокористування встановлюється орендарем (водокористувачем) за погодженням із орендодавцем. Вони спільно визначають та фіксують в договорі оренди порядок здійснення громадянами любительського або спортивного рибальства, купання, плавання на човнах та інше. Це саме той випадок, передбачений законодавством, що може обмежувати право загального водокористування.

Для цілей аквакультури можуть орендуватися такі рибогосподарські водні об’єкти:

– водосховища (крім водосховищ комплексного призначення), ставки, озера та замкнені природні водойми;

– рибогосподарські технологічні водойми (рибницькі ставки, басейни, садки);

– частини водних об’єктів (для розміщення плавучих садкових господарств);

– акваторії (водний простір) моря (внутрішні морські води, територіальне море та морська економічна зона України).

Водокористувач, який взяв водний об'єкт у користування на умовах оренди, зобов'язаний доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об'єкті, наданому в оренду. Якщо водокористувачем у договорі оренди не встановлено таких умов, загальне водокористування визнається дозволеним без обмежень.

Пункт 27 Типового договору оренди водних об’єктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.05.2013 № 420, визначає, що передача в оренду водного об’єкта здійснюється без обмеження права загального водокористування, якщо інше не визначено законом.

Відповідно до пункту 3 статті 6 Закону України «Про аквакультуру» до приватної власності належать об’єкти аквакультури, які розведені, утримуються та/або вирощуються суб’єктами аквакультури у межах наданих їм відповідно до закону у приватну власність, в користування рибогосподарських водних об’єктів (їх частин), рибогосподарських технологічних водойм, акваторій (водного простору) внутрішніх морських вод, територіального моря, виключної (морської) економічної зони України, у межах належних їм технологічних пристроїв і споруд (рибницький басейн, плавучий рибницький садок тощо) або набуті іншим не забороненим законом шляхом.

Водночас, звертаємо увагу, що при вирощуванні об’єктів аквакультури застосовуються інтенсивні технології (внесення добрив до водних об’єктів, годівля риб, лікування тощо), під час яких не рекомендується купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство тощо. Це береться до уваги при укладанні договору оренди та встановленні обмежень на загальне водокористування.

Щоб уникнути непорозумінь, орендар має встановити на помітних місцях біля орендованих водойм інформаційні стенди, на яких мають бути зазначені відповідні обмеження щодо загального водокористування (в тому числі купання, плавання на човнах, любительського та спортивного рибальства).

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860