Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня. Після 8-ми років шлюбу вирішили розлучитись. Дітей немає. Проживаємо та прописані у квартирі тільки двоє. Скажіть, будь ласка, як правильно поділити квартиру та гараж після розлучення у таких

Доброго дня.

Якщо квартира, яка є особистою приватною власністю чоловіка істотно збільшилась у вартості внаслідок спільних трудових та матеріальних затрат, Ви маєте право подати в суд позов про визнання майна спільною сумісною власністю та поділ. Однак, дана категорія справ є досить складна, оскільки необхідно довести, що дійсно нерухомість істотно збільшилась у ціна внаслідок спільних хатрат. В таких категоріях справ суди призначають віповідну експертизу.

Земельна ділянка, яка набута в порядку приватизації є особистим майном чоловіка.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 СК України якщо майно дружини, чоловіка за час шлюбу істотно збільшилося у своїй вартості внаслідок спільних трудових чи грошових затрат або затрат другого з подружжя, воно у разі спору може бути визнане за рішенням суду об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.

У разі будівництва гаражу на наведеній з/д Ви маєте право звертатися до суду в порядку ст. 62 СКУ.

Збільшення вартості майна та істотність такого збільшення підлягає з'ясуванню шляхом порівняння на час вирішення спору вартості об'єкта до та після поліпшення; при цьому сам по собі розмір грошових затрат подружжя чи одного з них, а також визначену на час розгляду справи вартість ремонтних робіт не можна вважати тим єдиним чинником, що безумовно свідчить про істотність збільшення вартості майна як об'єкта.

У разі необхідності додаткової консультації, звертайтесь через мій особистий профіль.

Зв'язатися з юристом
Марта Змисла , місто Львів
Телефон:+38(099)445-52-40
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Попередня консультація безкоштовна. Складання процесуальних документів та повний юридичний супровід - ціна договірна. Подяка приймається на картку Приват Банк 5168757396816854



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860