Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Якщо член ФГ навчається в аспірантурі,на полях ФГ проводить досліди по навчанню,отримує стипендію як аспірант чи обовязково його ще й оформляти на роботу цьому ФГ?

Доброго дня, Ларисо.

Повідомляю Вам наступне.

Відповідно до частини 1 статті 3 Закону України «Про фермерське господарство», до членів фермерського господарства можуть належати зокрема чоловік, жінка, їхні батьки, діти, яким виповнилося 14 років, інші члени родини та їхні родичі, які об’єдналися для спільного ведення фермерського господарства, а також визнають положення установчого документа цього фермерського господарства і дотримуються цих положень.

До членів фермерського господарства не можуть належати ті особи, які працюють в ньому за трудовим договором (контрактом).

Трудові відносини в межах фермерського господарства регулює стаття 27 Закону "Про фермерське господарство", відповідно до якої зазначені відносини базуються на праці його членів.

У разі виробничої потреби фермерське господарство може залучати до роботи інших осіб за трудовим договором (контрактом). У фермерському господарстві трудові відносини його членів регулюються Статутом, а трудові відносини осіб, залучених до роботи згідно з трудовим договором (контрактом), регулюються законодавством України про працю.

Отже, якщо зазначений аспірант член фермерського господарства необхідність укладати трудовий договір відсутня.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]