Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Щоб дали кредит на авто, військовослужбовець був змушений написати заяву на відмову від своєї пільги про ненарахування відсотків. Чи є це законним? Чи маємо право після цієї заяви написати заяву про перерахунок

Доброго вечора, Людмило!

Повідомляю по суті Вашого запитання наступне.

Банки не повинні нараховувати військовослужбовцям проценти за кредитом, а також штрафи за несвоєчасне погашення під час проходження військової служби. Це вимоги законодавства, а саме – Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей" (пункт 15 статті 14).

Норми, які звільняють військовослужбовців від нарахування відсотків, штрафів та пені на час проходження військової служби, розповсюджуються не лише на банки, а й на небанківські фінансові установи. Національний банк поки не є їх регулятором, але отримує звернення від військовослужбовців, у тому числі й щодо порушень законодавства небанківськими фінустановами.

Національний банк 14 лютого 2020 року надіслав банкам додаткове роз’яснення щодо виконання ними вимог законодавства України, а саме – не нараховування процентів, штрафів та пені за кредитами для професійних військових та контрактників із початку особливого періоду (із 18 березня 2014 року), а для мобілізованих військових – із дати їх мобілізації.

У випадку наявності запитань звертайтесь особисто.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]