Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Питання: Чи має право член адвокатського об'єднання скористатись своїм правом на залишення свого робочого місця та інших гарантій передбачених ст.119 КЗпП, під час прийняття його на службу за контрактом

Дійсно питання дискусійне. У визнанні правовідносин поміж адвокатами і адвокатськими бюро (об’єднаннями) трудовими є і суто практичний сенс.

З одного боку, як справедливо зазначає адвокат І. Головань за такої умови адвокати не будуть вважатися самозайнятими особами у сенсі п. 14.1.226 ст. 14 Податкового кодексу України , який до самозайнятих особі відносить платників податку, які є фізичними особами – підприємцями або провадять незалежну професійну діяльність за умови, що такі особи не є працівниками в межах такої підприємницької чи незалежної професійної діяльності.

З іншого боку, таким чином стає можливим поширення на адвокатів соціальних і економічних гарантій, які встановлюються трудовим законодавством для найманих працівників. При цьому зрозуміло, що трудові відносини поміж адвокатським бюро чи об’єднанням (це особливо актуально для об’єднання, що створюється декількома адвокатами і може мати якусь ієрархічну структуру з керуючим партнером на чолі) мають будуватися з урахуванням професійних прав і обов’язків адвоката, визначених у Законі "Про адвокатуру" ( у тому числі обмежень визначених зазначеним законом у частині збереження адвокатської таємниці, тощо).

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]