Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня. Матір пенсійного віку (79років). Останнім часом стан здоровя погіршився настільки, що не може сомостійно дійти до санвузла. Виникло питання отримання пенсіі, яку раніше отримувала на пошті

За станом здоров’я або з інших причин пенсіонер іноді не має можливості отримувати належні йому виплати особисто. У такому разі він може доручити цю справу іншій особі, оформивши відповідний документ.

Довіреність — це письмовий документ, який видає одна особа іншій для представництва перед третіми особами. Довіреності зазвичай посвідчують нотаріально. Однак, якщо в населеному пункті немає нотаріусів, довіреність особи на одержання пенсії може посвідчити уповноважена на це посадова особа органу місцевого самоврядування.

Особа, яка видала довіреність, може в будь-який час її скасувати. А скасувавши, негайно повідомити про це й того, кому доручали отримання пенсії, і установу, що її видає.

Отримувати пенсію за довіреністю можна не більше як рік, тож за потреби її треба завчасно переоформити. Також є свої особливості використання та поновлення довіреностей у разі отримання коштів через пошту і банк.

При виплаті пенсії через пошту довіреність показують працівнику поштового зв‘язку під час отримання пенсії. Після першої виплати пенсії через пошту таку довіреність або її копію залишають на виплатному об‘єкті поштового зв‘язку.

Після того, як виплату пенсії за довіреністю здійснювали протягом 12 місяців, її одержувач має особисто звернутись із заявою щодо продовження виплати пенсії за довіреністю до управління Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку. Виплата пенсії за довіреністю продовжується знову на один рік, починаючи з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

Контроль за виплатою пенсії за довіреностями в установах банків дещо інший. Якщо суми пенсій одержують за довіреністю більше як один рік, банк зобов‘язаний повідомити про це орган Пенсійного фонду, який нараховує відповідні кошти, не пізніше 28 числа місяця, у якому виникли зазначені обставини. А одержувач пенсії має особисто подати нову заяву в орган Пенсійного фонду.

На підставі таких повідомлень із банківських установ органи Пенсійного фонду можуть запрошувати пенсіонерів для подання заяв щодо продовження перерахування пенсії на рахунок у банку.

Якщо пенсіонер не подає зазначену заяву, виплату пенсії здійснюють шляхом включення у відомості на виплату пенсії через відділення поштового зв”язку. Проте, якщо з дати вчинення довіреності минуло більше як рік, працівники поштового зв”язку не мають права виплачувати пенсію довіреній особі.

Якщо пенсіонер не може особисто звернутися із заявою щодо продовження виплати пенсії за довіреністю або виплату пенсії переведено з банку на поштове відділення (через відсутність заяви щодо продовження виплати пенсії через банк), відповідно до законодавства виплату пенсії припиняють після шести місяців її неотримання. В такому випадку для поновлення виплати пенсії пенсіонеру необхідно особисто звернутись до органів Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860