Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Добрий день. Платник аліментв працює за кордоном офіційно. Але країна невідома. Часто приїжджає в Україну. На даний час борг по аліментах становить 66тис. Це борг за два роки. Порахований борг з середньої

Вітаю, Уляна.

Суди, органи виконавчої служби, як державна так і приватна, діють виключно відповідно до законів України.

Юрисдикція українських судів і органів виконавчої служби не поширюється на території іноземних держав.

Якщо боржник по аліментам не працює в Україні, аліменти нараховують, виходячи з середньої заробітної плати по регіону.

Якщо ви або орган ДВС встановить місце роботи боржника і буде вимагати надати інформацію про розмір його заробітку, то ні вам, ні виконавцям жодної інформації не нададуть, оскільки це інша держава і на них не поширюються українські закони.

Виняток становлять лише випадки, де в України є міжнародні договори про співпрацю з тією чи іншою державою, але і в цьому випадку ви зможете лише одержати інформацію про адресу проживання боржника.

Стосовно того, що боржник іноді вертається до України - це реальний шанс для вас.

Якщо він спокійно приїздить до України, це означає, що станом на сьогодні виконавча служба не видала постанови про заборону виїзду за кордон на його ім'я.

Ви вже подали заяву про це, далі виконавець має винести постанову про заборону виїзду боржника за кордон, повідомивши вас про це. Далі потрібно буде зачекати - як тільки боржник приїде сюди, виїхати назад він вже не зможе до тих пір, поки не сплатить борг.

Єдине про що хочу попередити - коли одержите постанову про заборону виїзду, через тиждень, інший направте лист до Державної прикордонної служби, з копією цієї постанови, з проханням простежити, щоб вони внесли боржника до своїх списків.

За правилами, виконавець, видавши постанову, має направити її до Державної прикордонної служби, але на практиці є випадки, коли з незрозумілих причин боржника немає у них в списках, тому краще особисто впевнитись у тому, що прикордонна служба має необхідні відомості. І все, далі чекайте - як тільки він захоче повернутися, він одразу отримає заборону і йому нічого не залишиться, як розрахуватись. І це єдиний спосіб, за яким ви реально зможете одержати кошти.

Стосовно питання про доцільність звернення до приватного виконавця то я не бачу особливої потреби у цьому, але вибір за вами.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860