Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Я працюю в обміні валют і до мене звернувся хлопчина 12 років зробити обмін 300 доларів на гривню. Я йому ввдмовила, сказавши, що такі операції тільки з старшими людьми, батьками. Чи вірні мої дії ?З якого

Вітаю, Катерина.

Ваші дії були правильними.

При всій повазі до своїх колег, не можу погодитись з їх думкою. Цивільний кодекс дійсно надає право розпоряджатися власними, самостійно заробленими коштами, але, коли до вас підходить дитина 12 років, щоб обміняти 300 доларів, ви особисто не можете знати звідки саме ця дитина їх дістала - вона їх заробила ( я особисто не чула, щоб у нас в державі діти заробляли по 300 доларів і тим паче не чула, щоб зарплатню виплачували у доларах), її попросили сторонні люди чи батьки або вона їх викрала.Ви цього не знаєте.

Крім того, якщо виявиться, що це фальшиві гроші, ви мусите їх вилучити на експертизу, при цьому дитина раптово може втекти, а потім до вас прийдуть дорослі, які звинуватять вас у обмані дитини, скажуть, що дали йому нормальні гроші, а ви скористалися моментом, налякали дитину і підмінили кошти або звинуватять вас у тому, що ви дали меньше грошей тощо. Звісно, у вас є камери, але вони не завжди можуть захистити від шахраїв.

Крім того, ваше керівництво ще до початку роботи має провести інструктаж та пояснити працівникам у яких випадках валюта не приймається, якими мають бути ваші дії у випадках одержання фальші або у інших нестандартних ситуаціях, має роздрукувати службову інструкцію та під розпис ознайомити з нею усіх працівників.

Особисто я вважаю, що для уникнення різних хитрощів з боку недобросовісних осіб, не варто здійснювати обмін валюти дітям без дорослих, оскільки іноземну валюту дитина в будь-якому випадку одержує від дорослих.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860