Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Ми з чоловіком розлучаємося, але на даний момент ще одружені. Він в мою власну квартиру (куплена до шлюбу) вселив чужих людей і підписав з ними договір оренди без мого підпису і згоди. Я викликала поліцію

Вітаю, Олександра.

Перше. Працівники поліції мають реагувати виключно у випадках вчинення кримінального правопорушення. Договір оренди житла відноситься до цивільно-правових відносин, до регулювання яких працівники поліції не мають жодного відношення. Працівники поліції не мають повноважень виселяти громадян з житла за вимогою його власника. Єдине, що можна було зробити - попросити працівників поліції зафіксувати факт проживання у Вашій квартирі сторонніх людей без Вашої згоди, зазначивши підстави, на яких у Вашій квартирі знаходяться сторонні особи у своєму протоколі.

Такий протокол буде додатковим письмовим доказом, який Ви зможете використати у суді.

Друге. Ваш чоловік немає права розпоряджатися майном, яке належить особисто Вам без Вашого відома, незалежно від того чи перебуваєте Ви з ним у шлюбі чи ні.

Чоловік і дружина можуть розпоряджатися майном, яке є об'єктом спільної сумісної власності ( будь-яке майно, придбане у шлюбі) за спільною згодою.

Якщо стосовно спільного майна подружжя один із них уклав договір сам, вважається, що він робить це за згодою іншого з подружжя. Однак, це зовсім не означає, що у разі відсутності згоди іншого з подружжя, останній немає права визнати такий договір недійсним. І тут я ще раз підкреслюю - це стосується лише майна, яке є об'єктом спільної сумісної власності. У Вашому випадку майно ( квартира) належить особисто Вам, тому Ваш чоловік немає права розпоряджатися таким майном без Вашої згоди взагалі.

Третє. Ви вказали, що Ваш чоловік уклав договір оренди без Вас і вселив туди чужих людей.

Для того, щоб договір оренди був правомірним, у ньому обов'язково повинні бути паспортні дані та підпис власника майна, тобто Ваші. Оскільки Вашого підпису у такому договорі немає, він не є дійсним.

Підсумок. Відповідаючи на поставлені Вами питання, зазначу наступне:

Працівники поліції дійсно не мали права виселити Вашого чоловіка та інших осіб, не дивлячись на наявність у Вас усіх документів на квартиру.

Ваш чоловік немає права розпоряджатися Вашою особистою власністю.

Для одержання детальної консультації щодо того,до кого далі звернутися і яким чином діяти, зверніться до мене в приватному порядку, надіславши листа на мій е-mail : [email protected].

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860