Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи має право військовослужбовець, у якого був 3-й контракт та який звільнився в 2019 році, тобто під час особливого періоду, новий контракт підписати терміном на 6 місяців?

Для громадян, які приймаються на військову службу за контрактом та призначаються на посади, установлюються такі строки військової служби у календарному обчисленні:

для осіб рядового складу — 3 роки;

для осіб сержантського та старшинського складу — від 3 до 5 років.

Довідково. До внесення змін для сержантів (старшин) передбачався термін контракту, виключно 5 років.

2. Законом України впроваджено можливість укладання під час дії особливого періоду у всіх військових частинах (установах) короткострокового контракту, до закінчення особливого періоду, або до оголошення рішення про демобілізацію, для наступних осіб:

військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період;

військовослужбовців строкової військової служби (які вислужили встановлені строки військової служби, або ті, яким залишилось менше одного місяця до завершення строків військової служби);

громадян України призовного віку;

громадян України (військовозобов’язаних та жінок).

Строк дії контракту у пункті третьому Контракту про проходження військової служби викладати за змістом: «до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію».

3. Після оголошення демобілізації, звільнення військовослужбовців: які уклали короткострокові контракти; військовослужбовців, призваних на військову службу по мобілізації; військовослужбовців строкової військової служби — буде проводитись однаково та поетапно (у терміни, визначені Указом Президента України, наказами і розпорядженнями Міністра оборони України та Генерального штабу ЗС України).

Тобто, одночасно за відповідними етапами демобілізації будуть підлягати звільненню (якщо вони не виявили бажання продовжити військову службу за новим тривалим контрактом):

військовослужбовці за призовом по мобілізації;

колишні військовослужбовці військової служби за призовом під час мобілізації, які уклали короткостроковий контракт,

військовослужбовці строкової військової служби;

колишні військовослужбовці строкової військової служби, які уклали короткостроковий контракт.

ІІІ. Щодо спрощення порядку прийняття громадян на військову службу за контрактом під час дії особливого періоду.

Законом впроваджено можливість укладання контракту з громадянами (військовослужбовцями), під час дії особливого періоду, без проведення спеціальної перевірки, що дозволяє скоротити термін проведення процедури відбору, оформлення документів та підписання контракту.

1. У разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці України контракт з громадянином (військовослужбовцем) укладається до отримання результатів спеціальної перевірки.

Тобто, командир військової частини (військовий комісар) у ході відбору відправляє необхідні запити до установ (відомств) з метою проведення спеціальної перевірки, але має право підписати контракт не чекаючи офіційного надходження результатів спеціальної перевірки.

У подальшому, якщо військовослужбовець за результатами спеціальної перевірки не відповідатиме встановленим вимогам для зайняття посади (прийому на військову службу), він підлягає звільненню з військової служби на підставі пункту «й», частини шостої, статті 26 Закону України.Щодо розширення кола громадян, які можуть прийматися на військову службу за контрактом.

Законом дозволено здійснювати відбір з числа громадян призовного віку,які мають базову середню освіту, що дозволяє збільшити людський ресурс для прийняття на військову службу за контрактом.

Тобто, на військову службу за контрактом осіб рядового складу приймаються:

військовослужбовці рядового складу, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації;

військовослужбовці рядового складу, які проходять строкову військову службу;

громадяни призовного віку, як мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту;

військовозобов’язані, резервісти, які не мають військових звань сержантського, старшинського і офіцерського складу та жінки з відповідною освітою віком від 18 до 40 років.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]