Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня. Наші сусіди спалюють сміття на межі наших земельних ділянок так, що весь дим іде до нас. Що їм за це може бути?

Добрий вечір. Ви маєте право подати до суду позов про порушення правил добросусідства. Перед тим Ви маєте зібрати докази, зокрема зафіксувати факт паління вонища біля межі та задимлення від цього Вашої території за допомогою фотоапарата, за наявності-і відеокамери. В позовній заяві Ви маєте право просити відшкодувати Вам моральну, за наявності-і матеріальну шкоду. Перед зверненням до суду Ви маєте обов'язково спробувати досудове врегулювання спору: звернутись до сусідів із вимогою не палити біля межі та відшкодувати завдану моральну шкоду, також-пригрозити їм зверненням до суду.

За статтею 103 Земельного кодексу України, власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо). Власники та землекористувачі земельних ділянок можуть вимагати припинення діяльності на сусідній земельній ділянці, здійснення якої може призвести до шкідливого впливу на здоров'я людей, тварин, на повітря, земельні ділянки та інше (стаття 104 земельного кодексу).

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]