Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Начальнику виправної колонії стало відомо, що по відношенню до засудженого готується злочин. Як повинен діяти начальник установи у разі виникнення небезпеки життю та здоров’ю засудженого ?

Добрий вечір. Керівник виправної колонії мав би провести службове розслідування. Якщо стосовно засудженого вчинялись адміністративні чи дисциплінарні правопорушення, то навчальник виправної колонії може ініціювати притягнення винних до адміністративної чи дисциплінарної відповідальності. Притягнення до адміністративної відповідальності за адмінделікти, вчинені на території кримінально-виконавчої установи, провадиться Державною кримінально-виконавчою службою України в особі адміністрації кримінально-виконавчої установи. В Кримінально-виконавчому кодексі України стосовно цього питання є стаття наступного змісту.

Стаття 104. Оперативно-розшукова діяльність в колоніях

1. Відповідно до закону в колоніях здійснюється оперативно-розшукова діяльність, основним завданням якої є пошук і фіксація фактичних даних про протиправну діяльність окремих осіб та груп з метою:

забезпечення безпеки засуджених, персоналу колоній та інших осіб;

попередження і виявлення злочинів, вчинених у колоніях, а також порушень встановленого порядку відбування покарання;

{Абзац третій частини першої статті 104 із змінами, внесеними згідно із Законом № 4652-VI від 13.04.2012}

вивчення причин і умов, що сприяють вчиненню злочинів та інших правопорушень;

надання правоохоронним органам, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність або кримінальне провадження, допомоги в розкритті, припиненні та попередженні злочинів.

{Абзац п'ятий частини першої статті 104 із змінами, внесеними згідно із Законом № 4652-VI від 13.04.2012}

2. Оперативно-розшукова діяльність здійснюється оперативними підрозділами органів і установ виконання покарань.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]