Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Якщо е рішення про скасування державних актів на право приватної власності на землю, виданих міськрадою , яке набрало чинності, чи треба окреме рішення суду або що на скасування кадастрових номерів за

Згідно земельного кодексу, повернення самовільно зайнятих земельних ділянок провадиться за рішенням суду.

За законом «Про державний земельний кадастр», кадастровий номер земельної ділянки-індивідуальна, що не повторюється на всій території України, послідовність цифр та знаків, яка присвоюється земельній ділянці під час її державної реєстрації і зберігається за нею протягом усього часу існування. Дії або бездіяльність Державного кадастрового реєстратора можуть бути оскаржені до суду. Шкода, заподіяна Державним кадастровим реєстратором фізичним чи юридичним особам під час виконання своїх обов'язків, підлягає відшкодуванню за рахунок держави. Згідно ч. 2 ст. 15 цього закону, до держземкадастру включаються і деякі відомості про земельну ділянку, що містять інформацію про її власників (користувачів) і зареєстровані речові права, тому-необхідно внести зміни до земельного кадастру. Вони вносяться за заявою власника або користувача держкадастреєстратору, або без заяви-при інформаційній взаємодії з кадастрами та інформаційними системами тощо. Одним з принципів держземкадастру є принцип безперервності внесення до Державного земельного кадастру відомостей про об'єкти Державного земельного кадастру, що змінюються. Кадастровий номер скасовується лише у разі скасування державної реєстрації земельної ділянки. Зміна власника чи користувача земельної ділянки, зміна відомостей про неї не є підставою для скасування кадастрового номера.

За нормами Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою кабміну від 17.10.2012, до повноважень Державного кадастрового реєстратора територіальних органів Держгеокадастру в областях належить, зокрема, скасування держреєстрації земельних ділянок.

Державні акти про право власності на земельну ділянку не дійсні з 1 січня 2013 року, замість них-відомості про ділянку вносяться до двох реєстрів: Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]