Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня, скажіть будь ласка, наприклад якщо я голова сімейного фермерського господарства і маю свою землю (орендовану) яка межує з лісом, який у постійному користуванні у лісгоспі, то чи можу я взяти

Добрий вечір. Згідно із ч. 2 статті 56 Земельного кодексу України, громадянам та юридичним особам за рішенням органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади можуть безоплатно або за плату передаватись у власність замкнені земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею до 5 гектарів у складі угідь селянських, фермерських та інших господарств. Громадяни та юридичні особи України можуть безоплатно або за плату набувати у власність у складі угідь селянських, фермерських та інших господарств замкнені земельні лісові ділянки загальною площею до 5 гектарів (ст. 12 Лісового кодексу України). Ця площа може бути збільшена в разі успадкування лісів згідно із законом. Громадяни та юридичні особи можуть мати у власності ліси, створені ними на набутих у власність у встановленому порядку земельних ділянках деградованих і малопродуктивних угідь, без обмеження їх площі. Ліси, створені громадянами та юридичними особами на земельних ділянках, що належать їм на праві власності, перебувають у приватній власності цих громадян і юридичних осіб.

До 14.06.2017 року діяло розпорядження Кабінету Міністрів України від 10.04.2008 N 610-р "Деякі питання розпорядження земельними лісовими ділянками", яким було зупинено надання таких земельних ділянок. Тобто зараз процес передання лісових ділянок фермерським господарствам трохи активізувався. Успіх в цій справі залежить від характеру Ваших відносин з місцевими органами лісових та земельних ресурсів у складі органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, також-Ваших фінансових та юридичних можливостей.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]