Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи є якісь додаткові коментарі до цієї статті відносно ветеранів АТО, чи мають вони позачергове право?

Відповідно до частини 14 ст. 12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” учасникам бойових дій (статті 5, 6) встановлено пільги, зокрема щодо першочергового відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва.

У межах реалізації доручень уряду щодо впровадження програми соціальної допомоги сім’ям військовослужбовців, які беруть участь у виконанні завдань щодо здійснення антитерористичної операції у східних та південно-східних областях України, Головним управлінням Держгеокадастру та органами Держгеокадастру (Держземагентства) на місцях вживаються вичерпні заходи щодо реалізації вищезазначеною категорією громадян їх конституційних прав на безоплатне отримання земельних ділянок із земель запасу державної (комунальної) власності для будівництва то обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), ведення садівництва, особистого селянського господарства та індивідуального дачного будівництваКрім цього уряд зобов’язав Державну службу з питань геодезії, картографії та кадастру і обласні державні адміністрації та рекомендував органам місцевого самоврядування розмістити на власних веб-сайтах інформацію про місце розташування, цільове призначення та площу земельних ділянок, які можуть бути відведені учасникам АТО і членам сімей загиблих учасників АТО.На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 року № 898 за окремими дорученнями Держгеокадастру в області станом на 10 вересня 2015 року було зарезервовано понад 4,7 тис. га земель державної та комунальної власності, що перебувають у запасі, учасникам АТО і членам родин загиблих в АТО військовослужбовців, із них майже 4,3 тис. га – землі сільськогосподарського призначення державної власності.

Відповідна інформація про дані земельні ділянки представлена у вигляді довідкових альбомів – атласів з картографічним матеріалом по окремих масивах/земельних ділянках у відповідних районах в розрізі сільських рад та міст обласного значення які опубліковані на веб – сторінці Головного управління.

В області планомірно проводиться робота щодо подальшого резервування земельних ділянок за рахунок земель державної чи комунальної власності учасникам АТО та членам родин загиблих в АТО військовослужбовців.

З метою оновлення інформації на веб – сторінці Головним управлінням запроваджено щотижневе внесення відповідних змін.Відповідні списки зазначених спеціалістів опубліковані на веб – сторінці Головного управління Держгеокадастру у у рубриці «Інформація для учасників АТО та членів їх сімей»..Більш детально звоніть будем консультувати.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]