Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Здравствуйте, можно узнать, какие меры могут быть предприняты к особе ( наркоману ), который угрожал мне и моей матери физической расправой в присутствии свидетелей.Заявление на него написано и составлено

Доброго вечора. Здійснення погрози вбивством вважається окремим злочином (стаття 129 Кримінального кодексу України). Інші погрози кваліфікуються в більшості випадків як хуліганство (стаття 296 ККУ). При отриманні слідчим відомостей про те, що вчинено не злочин, а діяння, аналогічне злочину, яке вчинив психічно хворий, досудове слідство має вестись у зміненому порядку. В кінці досудового слідства слідчий має передати кримінальну справу до суду для застосування примусових заходів медичного характеру. Суд визнає особу на підставі висновку судово-психіатричної експертизи неосудною і призначає примусові заходи медичного характеру. Тривалість їх застосування, наприклад перебування у відповідному в психіатричному стаціонарі, залежить від важкості психічної хвороби.

Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу або особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів або незалежного психіатра, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів. Особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу.

При притягненні до адміністративної чи кримінальної відповідальності за домашнє (сімейне) насильство поліцією може бути винесено терміновий заборонний припис правопорушнику наближатись до потерпілого та зобов'язання на деякий час покинути спільне з потерпілим місце проживання. Судом може бути винесено такому порушнику аналогічний припис на трохи довший термін. За наркотичні злочини того наркомана можна притягнути до кримінальної відповідальності.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]