Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Дякую за відповідь але я б хотіла ще уточнити чи мають право діти померлого спадкоємця (помер до дня відкриття ще спадкової справи) вказаного у заповіті претендувати на спадок (у заповіті позначка на усе

Доброго вечора. В таких випадках можуть відбуватись подібні процеси: спадкування за правом представлення або спадкування в порядку спадкової трансмісії.

За статтею 1266 Цивільного кодексу України "Спадкування за правом представлення", внуки, правнуки спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові, бабі, дідові, якби вони були живими на час відкриття спадщини. Племінники спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові (сестрі, братові спадкодавця), якби вони були живими на час відкриття спадщини. Цей вид спадкування відбувається у випадках, коли спадкоємець за законом помер до відкриття спадщини (смерті спадкодавця чи оголошення його померлим).

Відповідно до статті 1276 Цивільного кодексу України "Перехід права на прийняття спадщини", якщо спадкоємець за заповітом або за законом помер після відкриття спадщини і не встиг її прийняти, право на прийняття належної йому частки спадщини, крім права на прийняття обов'язкової частки у спадщині, переходить до його спадкоємців (спадкова трансмісія). В даному випадку, якщо спадкоємець за заповітом помер після відкриття спадщини, може відбуватись спадкування в порядку спадкової трансмісії.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]