Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

як Бути Громадському дiячу , якщо вiн пoзапартiйний та поза громадською органiзацiею, такi. люди е Але вони поза законом i це вузьке мiсце для iх , дiяльност i; iх не обирают в громадськi ради, не

Почнемо з першого слова цього словосполучення «громада», яке має два значення:

1). Територіальна громада (діапазон від мешканців мікрорайону до планети Земля);

2). Спільнота – група від двох людей, яких об’єднує якась ознака: наприклад, національність, професія, хобі, релігія, хвороба, погляди тощо., громадський активіст повинен належати до громади або спільноти, в інтересах якої він діє. Хтось може зазначити, що справжній громадський активіст може діяти і в інтересах іншої громади або спільноти. Не може, спробуйте уявити шахтарів під будівлею Уряду з вимогою повернути борг по зарплаті викладачам. Або, дехто може згадати діяльність фондів, наприклад, Білла і Мелінди Гейтс, адже вони допомагають громадам та спільнотам до яких не належать. Проте, така діяльність є скоріше благодійною. Так само, людина, яка допомагає безхатченкові або бідним людям, є скоріше філантропом.Друге слово в цьому словосполученні «активіст» передбачає активну життєву позицію, здійснення певної діяльності та безпосередню участь в ній. Враховуючи комбінацію зі словом «громада» маємо: діяльність на користь своєї спільноти або громади. Проте, дехто може зауважити, що це ж альтруїзм – безкорисливе прагнення до діяльності на благо інших. Насправді, ні, скоріше об’єктивізм, адже досягаючи вигоди для своєї громади чи спільноти громадський активіст і сам її отримує, як їх учасник. Ось, наприклад, Боббі Фішер боровся за покращення умов турнірів для шахистів, і, відповідно, поліпшував свої умови.Громадський активізм виникає у відповідь на проблему, отже користь в цьому контексті це вирішення проблеми або її загрози. Наприклад, мешканці мікрорайону намагаються зупинити незаконне будівництво, яке ускладнить доступ до річки їх громаді. Або, представник спільноти пішоходів бореться з порушенням правил зупинки та стоянки на тротуарі, адже це створює перешкоду для руху його спільноті.

Підсумовуючи вищевикладене, маємо наступне визначення терміну «громадський активіст»: особа, яка безоплатно за власною ініціативою здійснює безпосередньо діяльність щодо подолання виклику, загрози або проблеми своєї громади або спільноти з виключною метою такого подолання.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860